Tренировки с велоергометър за здраво тяло и бодро настроение

Tренировки с велоергометър, дават здраво тяло и бодро настроение, постигат се отлични резултати и тонизират цялото тяло

Определете си програма за тренировки с велоергометър. Използването на велоергометър може да бъде различно, в зависимост от това дали педалите са с едно съпротивление или го сменяте по време на тренировка. Във втория случай Вие натоварвате доста силно сърдечно-съдовата система и развивате показатели за издръжливост на мускулите, поставяйки в тях задачата да образуват запаси от гликоген:

Времето, което отделяте за тренировка е от голяма важност. Без значение как използвате велоергометъра за упражнения. Ползите за възстановяване, възвръщане на изгубената форма, отслабване или натрупване на мускулна маса зависят пряко от количеството отделено време.

Продължителност на тренировката (10-20 минути)

  • Кратко трениране с велоергометър – този тип тренировъчен сегмент се използва от спортистите като загряване преди тренировка. Това е чудесен начин за затопляне на ставите и връзките, както и засилване на метаболизма. За да се намали не само вероятността от нараняване, но и да се увеличи процентът на работоспособността.

Продължителност на тренировката (45-60 минути)

  • Дълга тренировка – целта на такава тренировка е изгарянето на мазнини. Използването на велоергомертъра за жени, които искат да отслабнат, е огромно в това отношение. Тренировката се провежда в комфортни условия. Вие усещате колко висока е нейната ефективност. И не става въпрос толкова за умора, колкото за изпотяване, което от своя страна е процес, който е с отличен показател;

Продължителност на тренировката (25-30 минути)

  • Средна тренировка – идеално е да използвате този тип тренировки на велоергометър, вече след силова тренировка, комбинирайки се с приема на спортно хранене (протеинов изолат или аминокиселини) и консумирайте поне литър вода за половин час. Така не само ще можете да активирате и стимулирате ефективно работата на кръвоносната система. Стимулирайки процеса на възстановяване на мускулите, забавяне на катаболните процеси и изгаряне на малък процент мазнини, но и ще повишите прага си на издръжливост и експлозивна сила на ново ниво.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *