SARM (Селективни модулатори на андрогенните рецептори )

SARM (Селективни модулатори на андрогенните рецептори) – това е нов вид ултра хранителна добавка за силови атлети. SARM преобърна представата за фитнеса и трнировъчния процес изобщо

Начин на действие на SARM

Мнението на специалистите по хранене и спорт е че дори терминът SARM не е правилно за цялостно категоризиране на този клас продукти. Истината е, че всеки от тях трябва да бъде категоризиран различно, в зависимост от начина си на действие. А именно:

– такива продукти, които повишават силата на атлета
– такива, които стимулират покачването на мускулна маса
– изгарящи мазнините добавки
– миостатин инхибитори
– стимулиращи хормона на растежа

Повече информация

Селективните андрогенни модулатори SARM се свързват с рецепторите така, че да бъдат активирани само в желаната група мускули. Резултатът зависи от големината на дозата, но разбира се не бива да се надвишава препоръчителния дневен прием. Винаги се консултирайте със специалист.

Ползи от SARMS?

Смята се че SARM  имат аналогични положителни ефекти както анаболните андогенни стероиди, но нямат техните странични ефекти. Плюсовете са увеличаване на мускулна маса, изгаряне на излишните мазнини, заздравяване на костната система и ставите и др.  САРМ оказват безспорен анаболен ефект върху тъканите, както и възстановителен ефект върху костната система, без това да оказва какъвто и да е страничен ефект нито за мъже, нито за жени.

Още информация за Селективните модулатори SARM

Селективните модулатори, чиито прием води до нарастване на мускулна маса и сила,  взаимодействат прякос андрогенните рецептори. Съществуват няколко компонентни , но същевеременно различни в механизма си на действие, видове SARM – модулатори. А именно:

-Повишаващи силата

-Повишаващи мускулната маса

-Изгарящи нежеланите мазнини (орелефяващи)

-Миостатин инхибитори

-Повишаващи нивата на хормон на растежа

Повече информация за SARM (Селективни модулатори на андрогенните рецептори) можете да прочетете в специализираните сайтове за силови спортове.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *