7 качества, които всеки добър адвокат трябва да притежава – Част 2

Още за добър адвокат

Всяка професия изисква различен набор от качества и умения, които трябва да притежава работещият в дадената сфера. В правната област се говори най-често за 7 основни компетенции и личностни качества, които допринасят за успешно развитие. Първите 3 места са отредени на добрите комуникационни умения, съдебната практика и добрите аналитични умения. Ето кои са и останалите 4:

4) Изследователски умения

Навременното, бързо и ефективно проучване е от съществено значение за разбирането на всички клиенти. Техните нужди и подготовката на стратегиите за представяне на информацията пред съда.

Подготвянето на правни стратегии в една изисква абсорбиране и правилно разбиране на голямо количество информация, след което подходящите текстове да бъдат селектирани и оформени, така че да се превърнат в аргументиран правен довод.

5) Личностни умения

Законът не е абстрактна практика. Независимо от това, колко добре човек се справя академично, в края на деня адвокатите работят с хора от името на други хора и решенията, които те взимат, могат да променят изцяло един човешки живот.

Адвокатите трябва да бъдат убедителни в това, което казват, и също така способни да разчитат поведението на другите хора. Това им позволява да оценят реакциите на съдебните заседатели и честността на свидетелите, както и да преценят кой е най-добрият подход, за да се постигне желаният резултат: или клиентите да приемат техните съвети, или, ако това не е възможно, да постигат благоприятни преговори с опозицията.

6) Постоянство

„Постоянството не е дълго състезание, то е поредица от много на брой малки съревнования“. Дори да учите с цел да станете добър адвокат в една кантора, нужно е много постоянство и отдаденост към работата – и тези качества трябва да са налице, още преди започване на самата дейност.

Обикновено един бъдещ адвокат завършва магистърска степен по право, а след това най-често и обучение или практика, преди да се квалифицира напълно и да бъде приет в адвокатската гилдия.

Когато работите върху даден случай, трябва да имате постоянство, за да успеете да свършите работата докрай и да изпълните поетия към клиента ангажимент.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *