7 качества, които всеки добър адвокат трябва да притежава – Част 2

Още за добър адвокат

Всяка професия изисква различен набор от качества и умения, които трябва да притежава работещият в дадената сфера. В правната област се говори най-често за 7 основни компетенции и личностни качества, които допринасят за успешно развитие. Първите 3 места са отредени на добрите комуникационни умения, съдебната практика и добрите аналитични умения. Ето кои са и останалите 4:

4) Изследователски умения

Навременното, бързо и ефективно проучване е от съществено значение за разбирането на всички клиенти. Техните нужди и подготовката на стратегиите за представяне на информацията пред съда.

Подготвянето на правни стратегии в една изисква абсорбиране и правилно разбиране на голямо количество информация, след което подходящите текстове да бъдат селектирани и оформени, така че да се превърнат в аргументиран правен довод.

5) Личностни умения

Законът не е абстрактна практика. Независимо от това, колко добре човек се справя академично, в края на деня адвокатите работят с хора от името на други хора и решенията, които те взимат, могат да променят изцяло един човешки живот.

Адвокатите трябва да бъдат убедителни в това, което казват, и също така способни да разчитат поведението на другите хора. Това им позволява да оценят реакциите на съдебните заседатели и честността на свидетелите, както и да преценят кой е най-добрият подход, за да се постигне желаният резултат: или клиентите да приемат техните съвети, или, ако това не е възможно, да постигат благоприятни преговори с опозицията.

6) Постоянство

„Постоянството не е дълго състезание, то е поредица от много на брой малки съревнования“. Дори да учите с цел да станете добър адвокат в една кантора, нужно е много постоянство и отдаденост към работата – и тези качества трябва да са налице, още преди започване на самата дейност.

Обикновено един бъдещ адвокат завършва магистърска степен по право, а след това най-често и обучение или практика, преди да се квалифицира напълно и да бъде приет в адвокатската гилдия.

Когато работите върху даден случай, трябва да имате постоянство, за да успеете да свършите работата докрай и да изпълните поетия към клиента ангажимент.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.