7 качества, които всеки добър адвокат трябва да притежава – Част 1

Уменията, от които се нуждаете за вашата идеална кариера в правната ви кантора, са нещо, по което можете да работите и в което можете да се развивате с течение на времето. Както казват: практиката е усъвършенстване! Ето седем качества, които е добре да притежавате, ако се стремите да бъдете успешен адвокат:

1) Добри комуникационни умения

Адвокатите трябва да бъдат добри оратори, да имат добри писмени комуникационни умения и да бъдат добри слушатели. За да се представят убедително в съдебната зала пред жури и съдии, доброто умение за говорене е от съществено значение. Комуникационните и интерактивни умения могат да се развият по време на вашето обучение, като участвате в различни практики или разигравате учебни случаи.

Адвокатите също трябва да могат да пишат ясно, убедително и кратко, тъй като те трябва да представят различни правни документи по разбираем начин.

Но не става въпрос само за проекция от тяхна страна. За да могат да анализират какво им казват клиентите и да могат да проследяват и да се ориентират в сложни показания, адвокатите трябва да имат талант да изслушват внимателно и да селектират чутото, за да резюмират добре подадената информация.

2) Съдебна практика

Способността да се правят разумни, логически заключения или предположения от ограничена информация е от съществено значение за всеки адвокат.

Също така трябва да можете да преценявате критично, за да можете да очаквате потенциални слабости в аргумента, които трябва да бъдат подсилени.

Също така, трябва да можете да забелязвате слабости в аргумента на ответника. Решимостта също е част от преценката. Ще има много важни разсъждения за преценка и малко време за обсъждане.

3) Аналитични умения

Както проучването, така и практиката на закона включват абсорбиране на голямо количество информация, след което тази информация трябва да бъде разбита на части и да се трансформира в кратък текст, логичен и необорим.

Понякога ще има повече от едно разумно заключение или повече от един прецедент, приложим за решаването на дадена ситуация.

Затова адвокатът трябва да има отлични оценъчни умения, за да избере коя тактика е най-подходяща в дадената ситуация.

Към Част 2

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *