4 стъпки за поправяне на тоалетна, запушена с хартиени кърпи

Сега, ще разберете защо пускането на хартиени кърпи във вашата тоалетна е доста рисково. Време е да се запретнете ръкави и да си изцапате ръцете за да отпушите тоалетна със запушена с хартия. Може да имате пълно запушване или просто бавно промиване на тоалетната; така или иначе, следното ще ви измъкне от този проблем. Поправянето на запушена тоалетна може да не е най-любимото Ви нещо в списъка със задачи, но след този метод ще имате чиста тръба за нула време.

Стъпка 1: Подгответе вашите материали и работна зона за тоалетна със запушена с хартия

Преди да се сблъскате със запушената си тоалетна, трябва да подготвите материалите и работното си пространство. Консумативите, от които се нуждаете, са:

  • Ръкавици- Повярвайте ни, не искате тоалетна вода да се пръска по ръцете ви.
  • Бутало- Това ще помогне за изсмукване на малки до средни запушвания.
  • Тоалетен шнек- Инструментът ще Ви помогне ръчно да изчистите вашите тръби. Можете да изберете ръчен (за незначителни запушвания) или захранван с батерии (за по-упорити запушвания).

След като подготвите материалите си, трябва да преместите всички килими под тоалетната си, защото ще стане мръсно. Трябва също така да подпрете тоалетната си седалка, за да улесните движенията си.

Стъпка 2: Започнете бавно с бутало

Вашият първи инструмент по избор, когато изпитвате запушване, трябва да бъде буталото. Преди да поставите буталото вътре, уверете се, че в тоалетната ви чиния има достатъчно вода. Ако няма достатъчно вода, можете да добавите още. Последното нещо, което искате да направите, е да задръстите буталото си там. След твърдото му поставяне започнете да дърпате и бутате. Ще бъде страхотна тренировка, това е сигурно!

Това, което се надявате да постигнете от това, е да създадете засмукване, което да изтегли вашите хартиени кърпи от вътрешността на вашите тръби.

Стъпка 3: Преминете към шнек за тоалетна

Буталото няма да може да разтвори вашите запушени хартиени кърпи.

Ще ви трябват по-здрави подкрепления, иначе известни като тоалетен шнек.

Ето защо ще работи:
  • Той е висок и гъвкав
  • Има бодлива глава
  • Пробива цялата запушваща материя

Просто трябва да поставите бодливата глава вътре и да я контролирате от дръжката.

След като пъхнете бодливия край вътре, вероятно ще срещнете блок от другия край. След това ще искате да активирате шнека си, като завъртите дръжката. Този инструмент ще ви помогне да разтворите вашите хартиени кърпи и да ги издърпате от пътя.

След това твърдото му поставяне на ръка за дърпате и бутате. Ще бъде страхотна тренировка, това е сигурно!

Това, което се надявате да постигнете от това, е да създадете засмукване, което да изтеглите вашите хартиени кърпи от остатъците на вашите тръби.

Най-добрата част? Можете да отидете дори отвъд P-Trap на вашата тоалетна и в дренажните си тръби, тъй като инструментът може да се простира над шест фута. Кажете сбогом на всички бъдещи задръствания.

Стъпка 4: Извадете тоалетния шнек

Надяваме се, че с тази стъпка успешно ще сте отпушили тоалетната си от хартиени кърпи. Трябва само внимателно да извадите тоалетния шнек.

Ето защо казах „внимателно:“

  • Не искате шнекът да се върти сам и да заседне
  • Определено не искате никакви отпадъци, полепнали по него, да се окажат на пода ви

Ако не сте имали късмет, препоръчвам да го изпробвате още веднъж, наистина влезте там.

Стъпка 5: Избягвайте да запушвате тоалетната си с хартиени кърпи

В случай, че може би се питате: „Как да спра това да не се случи отново?“ Е, най-добрият начин да избегнете запушена тоалетна е да изхвърлите правилно хартиените кърпи. Можете или да ги изхвърлите в кошчето, или да ги компостирате.

По този начин ще можете да избягвате всякакви бъдещи запушени с хартиени кърпи тоалетни.

You May Also Like