4 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате дом за възрастни хора Част 2

4 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате дом за възрастни хора. Избройте дейностите за различните възрастови групи

Не всеки старчески дом предлага едни и същи дейности. Дори компаниите, които са специализирани в предоставянето на подробна медицинска помощ на определени групи хора, не покриват същия брой услуги. Ето защо е важно да запишете всички дейности, които искате. Или трябва да правите в бъдещия си дом за възрастни хора. Например, някои пенсионери искат да играят голф редовно. Други не искат да се откажат от туризъм, когато се пенсионират. Когато избирате нов дом, потърсете такъв, който ви дава възможност да правите възможно най-много неща.

Освен това някои домове за възрастни хора предлагат повече за някои възрастови групи и по-малко за други. Например, ако сте на 65 години и старчески дом осигурява дейности за по-възрастни пенсионери, това може да не е правилният избор за вас. По същия начин, ако сте човек на открито, стеснете потенциалния си избор до старчески домове, заобиколени от зелена среда. Колкото повече подробности и предпочитания добавите към списъка си с приоритети, толкова по-вероятно е да намерите перфектния дом за пенсионирането си.

Подгответе се за преместването в дом за възрастни хора

Когато намерите най-добрия старчески дом за вашите нужди, е време да се подготвите за преместването. Повечето заведения за медицински сестри имат определени правила относно настаняването и обзавеждането. Следователно всеки пенсионер, който планира да стане жител на такава институция, трябва да се запознае с техните разпоредби. Например в някои домове за възрастни на обитателите не е разрешено да носят свои собствени мебели, докато други позволяват някои предмети. Освен това, ако имате някакви специални искания въз основа на вашето медицинско състояние, като например специален достъп до леглото, ръководството трябва да отговори на тези специални изисквания. Освен това използването на уреди за готвене, като готварски печки или тостери, е забранено в стаите на обитателите в почти всички домове за възрастни хора поради съображения за безопасност. С две думи, най-вероятно няма да можете да носите по-големи мебели със себе си. Днес много старчески домове предоставят на обитателите си телевизори и радиоапарати, както и интернет връзка. Следователно, когато се местите в старчески дом, трябва да вземете основните си лични вещи и сувенири.

You May Also Like