Ирландски езиков център у нас

Ирландски езиков център в Ирландия. И, между другото, много добър, литературен английски – ако имате късмет и попаднете на интелигентни домакини. Някои имат късмет да попаднат в семейство, където домакинът е учител в училище Монтесори, а петте му дъщери също преподават или учат в педагогически колежи. На мен, разбира се, ми беше интересно да говоря с тях, те, изглежда, също и английският им – за разлика от моя – беше безупречен.

Ирландски езиков център у нас

Едно от най-известните ирландски езикови центъра у нас – Dublin School of English (DSE). То е едно от първите, които се появиха на образователен пазар. Училището е основано през 1968 г. от настоящия си директор Ърни Кросен. Семейният бизнес (съпругата, децата и други роднини на директора работят в училището) се оказа успешен. Училището заема 3 стари сгради в самия център на града. През лятото, по време на пиковия сезон, отваря няколко клона за възрастни и деца около Дъблин и цяла Ирландия.

Езиков център –  около Дъблин и цяла Ирландия.

Дъблинското училище е изградено по британски модел: общи курсове по английски – с различни нива, интензивност и продължителност. Комбинирани езикови курсове с професионално обучение по право, банкиране, застраховане, счетоводство, туризъм и хотелиерство, мениджмънт. Изпитни курсове (подготовка за изпити Кеймбридж, Оксфорд, Питман, TOEFL). Бизнесмените предпочитат доста скъпи интензивни курсове в езиковите центрове, разработени за конкретен клиент: 72 урока за 9 дни или 120 урока за 15 дни. За да изучавате английски от сутрин до вечер един на един с учител, трябва да имате не само пари, но и силна воля. По-голямата част от учениците на езиковите центрове са млади хора, които предпочитат евтини общи и изпитни курсове или рок курсове: английски сутрин и три пъти седмично след обяд – уроци по музика с известни музиканти от Дъблин.

You May Also Like