Какво прави храната за кучета „добра“?

Критерии за кучешка храна

В един идеален свят цялата кучешка храна би била еднаква. Вместо това на собствениците на кучета се предлага огромен набор от възможности, всички твърдящи, че са най-добрата кучешка храна на пазара. Преминаването през тези избори, за да намерите марка кучешка храна, която е здравословна, достъпна и привлекателна за вашия домашен любимец, често е разочароващо. Събрахме експертни съвети, за да Ви помогнем да стесните възможностите си.

Какво прави храната за кучета „добра“?

Повечето хора хранят кучетата си със сухи гранули или консервирана мокра храна. Тези преработени храни може да не са привлекателни за нас, но те съдържат всички хранителни вещества, от които кучетата се нуждаят, за да останат здрави. Качествените търговски храни за кучета са строго регулирани и са преминали стриктни тестове от ветеринарни специалисти. И така, какво точно има в тези храни за кучета?

Кучетата, за разлика от котките, не са строго месоядни животни. Докато месото съставлява по-голямата част от диетата им, домашните кучета могат също да извличат хранителни вещества от зърнени храни, плодове и зеленчуци. Тези немесни храни не са просто пълнители, но могат да бъдат ценен източник на основни витамини, минерали и фибри. Добрата храна за кучета ще съдържа месо, зеленчуци, зърнени храни и плодове. Най-добрите храни за кучета съдържат висококачествени версии на тези съставки, които са подходящи за храносмилателната система на вашето куче.

Хранене с храна за кучета- честота и количетво според възрастта на кучето

Най-добрата кучешка храна за вашия кучешки спътник трябва да отговаря на неговите хранителни нужди. Повечето търговски марки храни за кучета са специално формулирани с поне минималните хранителни изисквания за кучета. Но е важно е да запомните, че не всяко куче има точно еднакви хранителни нужди.

Кучетата се нуждаят от широк набор от хранителни вещества в различни количества през целия си живот. Хранителните нужди на едно кученце са различни от тези на възрастно куче. Поради това е добра идея да храните младото си куче с формула за кученца или с храна за всички етапи от живота. Ако не сте сигурни за разликите в хранителните изисквания между кученца и възрастни, намерете наръчник за препоръчителните хранителни вещества за кучета, заедно с препоръчителното количество според теглото и възрастта. Големите породи кучета и кученца имат различни хранителни изисквания от дребните породи кучета и кученца.

You May Also Like