Избор на имоти в столицата на България

Критерии за избор на имоти в София

Топ популярните места, където чужденците най-често купуват имоти в София, е екологично чистия район с панорамна гледка към планинските склонове на Витошкия масив. Единственият минус е, че тук вече непрекъснато се строи, появяват се все повече нови къщи, комплекси, вилни селища. Преди да предприемете крачката, вземете в предвид някои важни критерии при избор на имоти.

Потенциално туристическите райони могат да бъдат бурни от май до октомври.

Какво още е важно да знаете?

София е активно разстроена, така че няма да е трудно да се намерят жилища както на първичния, така и на вторичния пазар. Когато купувате недвижим имот от предприемач, можете да разчитате на възможността за кредитиране. Формално банките не работят с чужденци по въпросите на ипотечните кредити. Но на практика условията за предоставяне на финансова помощ могат да се различават само в изискването за поставяне на депозит за застраховка в случай на неизпълнение от страна на кредитополучателя.

Както във всеки метрополис, набират популярност следните видове жилища, като:

  • студия
  • двуетажни апартаменти
  • къщи в жилищни селища в предградията.

Във всеки съвременен град жилищата са оборудвани с всички комуникации – електричество, водоснабдяване, канализация, отопление, газификация, телефон и мобилни комуникации.

Привлича чужденци също и цената на софийските имоти. Апартаменти от 70 хиляди евро по стандартите на големи европейски градове и други мегаполиси не могат да се считат за скъпи.

Избор на имоти, съобразен с площта, е индивидуален. Всичко зависи от целта, за която се купува имотът в София – апартамент или къща. За постоянно живеене на семейство от 2-3 човека, 100 кв. м. Пенсионерите ще имат достатъчно и 40-60. Но семейства от няколко поколения могат да бъдат тесни дори за 150 квадратни метра. м.

Как да не се закачите на измамници?

И в София, както във всеки друг град, има достатъчно хора, които искат да печелят от бавни чужди купувачи. По-разумно е да не се водите от незначителна награда за недвижими имоти и да се доверявате само на доверени агенции. Те включват тези, които:

  • Много години на пазара;
  • Има добра репутация и стотици клиенти;
  • Предлага безплатни учебни обиколки;
  • Осигурява гаранции за сигурност на сътрудничеството;
  • Позволява ви да получите разумна полза;
  • Натрупва голям брой предложения.

You May Also Like