Шахът и уроците по шах

Шахът е не само интелектуална игра, която доставя на децата много радост, но и ефективно, ефикасно средство за тяхното умствено развитие. Затова уроци по шах са важни за началото на пътя Ви в играта на шах.

Процесът на преподаване на шахматна игра помага да се развие у децата способността за навигация в самолет, развитието на аналитична и синтетична дейност на мислене, преценки, заключения, учи детето да помни, сравнява, обобщава, предвижда резултатите от своята дейност, допринася за формирането на такива ценни качества като постоянство, внимателност, независимост и др.

Шахът и уроци по шах

Да откриеш шахматната игра е като да се присъединиш към един и същи хоби клуб с И. Нютон, У. Шекспир, Л. Толстой и др. гениални хора– има безброй светли умове, които прекарват времето си на шахматната дъска.

Истинското обучение за игра на шах започва след усвояване на основите. Да се ​​опитате сами да се потопите в тази многостранна игра е трудна задача. Нищо чудно, че шахът се смята едновременно за игра, наука и изкуство.

Училищата по шах канят деца и възрастни да разберат тайните на древната игра под ръководството на опитни треньори.

Шахът е цяло изкуство. В началото на своето развитие тази игра беше привилегия на избрани сегменти от населението, сега е достъпна за всички. И ние ще ви помогнем да научите как да го играете!

Шахът е не само интересна игра, но и много полезна! Взимайте уроци по шах. Шахър развива паметта, логиката, вниманието, самочувствието и това не е пълният списък на неговите достойнства!

Вие можете да разберете Вашето ниво и се запишете за безплатен пробен онлайн урок по шах!

В шаха има повече пътища, отколкото по цялото земно кълбо…

Опитни треньори  по време на уроците по шах ще Ви помогнат да разберете триковете и тънкостите на шаха!

Нашата цел е да вдъхнем любов към тази прекрасна игра на възможно най-много хора. Обичаме шаха и ще се радваме да ви разкрием тайните на тази игра!

You May Also Like