Често задавани въпроси при наемането на коли

Често задавани въпроси при наема на коли

При наема на коли, за да се насладите на всичко, което градът и пътят може да предложи, винаги е чудесен избор, но понякога ще си мислите, че връщането на колата под наем на друго място може да е по-лесно, отколкото да се върнете обратно до мястото, откъдето сте го взели .

Искате да наемете кола на конкретно място и да я върнете на друго място? Какво ще кажете за връщане на колата в друга държава? Ето какво трябва да знаете!

Вземане и връщане

  1. Можете ли да върнете кола под наем на друго място? – Да, можете да върнете колата на друго място. Обикновено това се нарича „еднопосочен наем“. Въпреки това, моля, имайте предвид, че понякога към вашата резервация може да бъде приложена допълнителна такса.
  2. По-скъпо ли е да върнете кола под наем на друго място? – Обикновено компаниите за отдаване под наем начисляват такса за връщане, но тя зависи от мястото за вземане и връщане, датата на резервация, категорията на автомобила и др. Един добър начин да разберете колко ще струва връщането е да потърсите цената на наема, връщайки автомобила на същото място и с различни места за вземане и връщане.
  3. Можете ли да върнете кола в друго състояние? – Да, при наема на коли еднопосочно извън съответния град. В САЩ е обичайно да вземете коли под наем с номера от различни щати (те трябва да са стигнали до там по някакъв начин, нали?). Въпреки това, най-общо казано, компаниите за отдаване на коли под наем също така начисляват еднопосочната допълнителна такса за наем въз основа на това колко далеч е отпътуването от началната точка, тъй като ще трябва да го върнат в първоначалния му град. По този начин, колкото повече се отдалечавате от адреса за получаване, толкова по-скъпа ще бъде таксата.
  4. Можете ли да върнете кола в друга държава? – В някои случаи да. Това е най-често срещано в Европа, където преминаването на граници е сравнително лесно. Обикновено компаниите за отдаване под наем ще ви позволят да преминавате границите с колата под наем, но може да се приложи и трансгранична такса в допълнение към еднопосочната такса за наем.

Тъй като правилата варират много в зависимост от местоположението и компанията за отдаване под наем, винаги ви предлагаме да проверявате специфичните политики на всеки град, държава и компания.

Можете ли да наемете кола без такса за еднопосочно или връщане?

Не е често срещано, но се случва. За много популярни пътувания това може да е така. Например, много хора наемат кола от точка А до точка Б и обратно. Това означава, че компанията за отдаване под наем не трябва непременно да връща колата в първоначалния й град.

You May Also Like