Черна Гора

Черна гора е най-малката балканска държава, но една от най-посещаваните в последните години. Невероятните градове по адриатическото крайбрежие привличат стотици хиляди туристи всяка година, очаровайки със своята уникална история и архитектура.

Черна Гора

Майката природа е била щедра към Черна Гора. Тя е дарила този горд народ с красиви планини, дълбоки каньони, невероятни заливи и безкрайни красиви гледки.

Черногорци са известни със своя хумор, гостоприемство и с високия си ръст. Силният характер на народа му е помагал векове наред да устоява своята независимост, затова неслучайно Черна Гора е единствената територия запазила сравнително независим статут по време на 5 вековното османско владичество в региона. Богатата история на страната прави пътуването там изключително интересно и изпълнено с истории. Въпреки малката територия Черна Гора е идеалната туристическа дестинация, защото има какво да предложи и то в изобилие.

Какво да посетите в Черна Гора

Ако сте решили да се насладите на красотите на тази Балканска перла, обмислете колко време можете да й отделите и кое от неизброимите места искате да видите отблизо. Един ден определено е твърде малко, но ако имате само толкова, посветете го на Котор. Каквото и да се каже за този невероятен град, все ще е малко. Старият град се намира в дъното на Которски залив, който е най-южният фиорд в Европа и е заобиколен с високи планини. Крепостните му стени са известна атракция, тъй като се издигат високо в скалите над самия град. Ако не ви мързи, опитайте се да се качите по тях за да се насладите на невероятната гледка към залива. От другата страна на залива рядко се виждат туристи, но не пропускайте да се разходите и там.

Ако отделите три дни, без проблеми можем да ви покажем нещо и от вътрешността на страната. Ще имате възможност да видите реалния живот на черногорци, всеивестните им планини, както и един от най-красивите манастири в региона – Острог. Манастира е притегателна точка за православните християни от Западните Балкани, а за черногорци е най-святото им място, в което се кълнат и почитат безресервно.

Ако решите, че Черна Гора или Montenegro си заслужава и повече време, бъдете сигурни, че можем да ви изненадаме с програма изпълнена с приключения според вашите интереси.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *