Хот род тунинг

Хот род тунинг – автомобили от 40-60-те години на миналия век с модернизирани двигатели, които Ви позволяват да достигнете максимална скорост. По правило част от комплекта за тяло се отстранява от автомобилите, за да се премахне излишното тегло.

Хот род тунинг

ЛоурайдърЛоурайдър е автомобил с много нисък пътен просвет, оборудван със специална хидравлична система, вградена в шасито и позволяваща на автомобила да прави зрелищни движения: задно нагоре, преобръщане от една страна на друга, скок.

ВИП стил. VIP-стилът възниква в началото на 90-те години в Япония. Според легендата местната мафия била принудена да премине от популярния Mercedes AMG към японски автомобили и тунингът се наложил сам. Характерни черти на VIP-стила са ниско кацане като лоурайдър, комплект за тяло в кръг, широки нестандартни колела (в резултат на това отрицателен ъгъл на наклон) и луксозна аудио система.

Дрег-рейсинг

Драг състезанията са посока на моторния спорт, в която състезанията се провеждат на прав участък от пистата с дължина ¼ миля (402 метра), а съотношението между мощността на двигателя и теглото на автомобила ви позволява да изминете това разстояние за по-малко от 10 секунди (руски рекорд – 6,325 секунди).

В света на професионалните драг състезания мощността на двигателя може да достигне няколко хиляди конски сили.

Предимства и недостатъци на тунинговането

Без съмнение настройката е интересно и вълнуващо занимание. Собствениците на настроени автомобили подчертават следните предимства в него:

Независимо дали собственикът на автомобила се занимава с настройка самостоятелно или използва услугите на професионалисти, той получава автомобил с ясно изразени индивидуални характеристики и подобрена производителност.

Почти винаги настройката се превръща в хоби (а понякога и в начин на живот) за автомобилния ентусиаст, неговите хоризонти се разширяват, в живота се появяват нови интересни аспекти.

Появява се нов кръг от познати сред други, които са запалени по тунинговането на хора.

Въпреки това, тези, които за първи път са решили да започнат да настройват собствената си кола, трябва да помнят, че трябва внимателно да претеглят възможностите си с разбирането, че за малко пари без подходящо обучение и квалификация можете да получите много скромен, а понякога и плачевен резултат.

You May Also Like