Хапчета при стимулация

Пероралните лекарства често са първи в схемата на лечение на еректилна дисфункция. За повечето мъже, които имат проблеми с поддържането на достатъчно стабилна ерекция за секс (еректилна дисфункция), тези лекарства работят добре и причиняват малко странични ефекти.

Силденафил (Виагра), варденафил (Levitra, Staxyn), тадалафил (Cialis) и аванафил (Stendra) са перорални лекарства, които обръщат еректилната дисфункция чрез засилване на ефектите на азотния оксид, естествен химикал, който тялото ви произвежда, който отпуска мускулите в пениса. Това увеличава притока на кръв и ви позволява да получите ерекция в отговор на сексуална стимулация.

Как се различават пероралните лекарства за секс стимулация

Въпреки че действат по сходен начин, всяко перорално лекарство има малко по-различен химически състав. Тези малки разлики влияят върху начина, по който действа всяко лекарство, като например колко бързо влиза в сила и изтича, както и потенциалните странични ефекти. Вашият лекар ще вземе предвид тези фактори, както и други състояния, които имате и възможни взаимодействия с други лекарства, които приемате.

  • Силденафил (Виагра). Това лекарство е най-ефективно, когато се приема на празен стомах един час преди секс. Той е ефективен за четири до пет часа или повече, ако имате лека до умерена еректилна дисфункция.
  • Варденафил (Levitra, Staxyn). Това лекарство също е най-ефективно, когато се приема един час преди секс и може да се приема със или без храна. Храненето с високо съдържание на мазнини може да попречи на усвояването му толкова бързо. Варденафил е ефективен за четири до пет часа или повече, ако имате лека до умерена еректилна дисфункция. По-нова форма на лекарството, която се разтваря на езика, може да действа по-бързо от хапчето, което поглъщате.
  • Тадалафил (Cialis). Това лекарство се приема със или без храна около един до два часа преди секс. Той е ефективен до 36 часа. Може да се приема в малка доза дневно или в по-голяма доза, ако е необходимо.
  • Аванафил (Stendra). Това лекарство се приема със или без храна 30 минути преди секс, в зависимост от дозата. Продължава до шест часа.

Тъй като тези лекарства за еректилна дисфункция са еднакво ефективни

Американският колеж на лекарите препоръчва изборът да се основава на вашите предпочитания, включително цена, лекота на употреба, продължителност на действието на лекарството и странични ефекти. Налични са генерични версии на силденафил, варденафил и тадалафил.

You May Also Like