Транспорт и логистика

Транспортът е вид свързващ елемент, който се намира между самите връзки на голямата логистика и повечето операции по доставка на товари се извършват с помощта на нея.

Това доведе до появата на отделна индустрия в логистичната система – т. Нар. Транспортна логистика (транспорт и логистика) –  движението на поръчаните стоки в необходимото време, оптимален маршрут до желаната точка с минимални парични разходи.

Транспортната логистика като цяло обхваща три основни области: контрол върху операциите със стоки, възникващи по маршрута на стоките, като се използват различни средства за комуникация и най-новите информационни технологии; процесът на организиране и планиране на доставка на товари с минимални финансови разходи; предоставяне на необходимата информация за собственика на стоките. Ако желаете да се възползвате от нашите услуги, можете да ни откриете тук: Alexander Logistics.

Телефон: +359 2817 7766.

Адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене.

Транспортът, като неразделна част от логистиката, изразходва около петдесет процента от всички разходи, разпределени за логистика. Той участва в много логистични процеси, следователно изисква координация между всички участници в транспортния процес.

Нека разгледаме основните задачи на транспорт и логистика:

координация на процеса на транспорт и съхранение; създаване на работещи системи за транспортиране на стоки; избор на желания тип и вид транспорт; определяне на оптималните пътища за доставка и доставка на стоките; За успешното решаване на горепосочените проблеми е необходимо да се спазват основните принципи на транспортната логистика: необходимото качество на товара трябва да се транспортира с възможно най-ниските разходи и то трябва да пристигне при клиента в определеното време и в нужното количество. С развитието на логистичната система ролята на транспорта в тази система значително се променя.

В наши дни транспортната услуга се определя от оптималното съотношение на печалба и разходи, като се вземат предвид желанията на изпращача и (или) получателя. Транспортът може да бъде вътрешен и външен, всичко зависи от варианта на неговото използване. Тези видове транспорт са свързани помежду си и представляват обща система от транспортни видове. Така транспортът се превръща в основната част от процеса на транспортиране на стоки. В тази система функциите на транспортната логистика са в успешния процес на съхранение и движение на стоки.

Този процес трябва да бъде полезен както временно, така и икономически. В случай на спестяване на пари от повторно товарене и разтоварване на стоки, се използва функцията за съхранение на товари и е необходимо да се вземе предвид увеличението на времето, необходимо за доставка на стоки до потребителя. Разделянето на транспорта в отделна област на логистиката беше улеснено от следните фактори: наличието на огромен брой експедиционни предприятия, които играят основна роля в процеса на оптимална доставка на товари; способността на транспорта да създава стабилна, надеждна и стабилна система за продажба на стоки; високата цена на транспорта, която в някои случаи може да достигне петдесет процента от общите логически разходи за доставка; решението на голям брой транспортни проблеми. Логистиката е едно цяло: икономика, технологии и съвременни технологии.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *