Транспорт и логистика

Транспортът е вид свързващ елемент, който се намира между самите връзки на голямата логистика и повечето операции по доставка на товари се извършват с помощта на нея.

Това доведе до появата на отделна индустрия в логистичната система – т. Нар. Транспортна логистика (транспорт и логистика) –  движението на поръчаните стоки в необходимото време, оптимален маршрут до желаната точка с минимални парични разходи.

Транспортната логистика като цяло обхваща три основни области: контрол върху операциите със стоки, възникващи по маршрута на стоките, като се използват различни средства за комуникация и най-новите информационни технологии; процесът на организиране и планиране на доставка на товари с минимални финансови разходи; предоставяне на необходимата информация за собственика на стоките. Ако желаете да се възползвате от нашите услуги, можете да ни откриете тук: Alexander Logistics.

Телефон: +359 2817 7766.

Адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене.

Транспортът, като неразделна част от логистиката, изразходва около петдесет процента от всички разходи, разпределени за логистика. Той участва в много логистични процеси, следователно изисква координация между всички участници в транспортния процес.

Нека разгледаме основните задачи на транспорт и логистика:

координация на процеса на транспорт и съхранение; създаване на работещи системи за транспортиране на стоки; избор на желания тип и вид транспорт; определяне на оптималните пътища за доставка и доставка на стоките; За успешното решаване на горепосочените проблеми е необходимо да се спазват основните принципи на транспортната логистика: необходимото качество на товара трябва да се транспортира с възможно най-ниските разходи и то трябва да пристигне при клиента в определеното време и в нужното количество. С развитието на логистичната система ролята на транспорта в тази система значително се променя.

В наши дни транспортната услуга се определя от оптималното съотношение на печалба и разходи, като се вземат предвид желанията на изпращача и (или) получателя. Транспортът може да бъде вътрешен и външен, всичко зависи от варианта на неговото използване. Тези видове транспорт са свързани помежду си и представляват обща система от транспортни видове. Така транспортът се превръща в основната част от процеса на транспортиране на стоки. В тази система функциите на транспортната логистика са в успешния процес на съхранение и движение на стоки.

Този процес трябва да бъде полезен както временно, така и икономически. В случай на спестяване на пари от повторно товарене и разтоварване на стоки, се използва функцията за съхранение на товари и е необходимо да се вземе предвид увеличението на времето, необходимо за доставка на стоки до потребителя. Разделянето на транспорта в отделна област на логистиката беше улеснено от следните фактори: наличието на огромен брой експедиционни предприятия, които играят основна роля в процеса на оптимална доставка на товари; способността на транспорта да създава стабилна, надеждна и стабилна система за продажба на стоки; високата цена на транспорта, която в някои случаи може да достигне петдесет процента от общите логически разходи за доставка; решението на голям брой транспортни проблеми. Логистиката е едно цяло: икономика, технологии и съвременни технологии.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.