С какво е полезен магнезият за тялото?

Магнезий на вътреклетъчно ниво е най-важният катион. С прости думи, участвайки в много ензимни реакции, той помага за намаляване на възбудимостта на невроните. Следователно, отговаряйки на въпроса, как магнезият е полезен за тялото, можем спокойно да кажем, че той освен казаното вече, също:

  • предотвратява главоболие;
  • помага за справяне с умората, стреса и безсънието;
  • засяга мускулната релаксация;
  • улеснява преодоляването на депресията;
  • осигурява нормалното функциониране на опорно-двигателния апарат;
  • насърчава здрави кости и зъби.

Магнезият е необходим за енергийния метаболизъм, както във всяка отделна клетка, така и за формиране на цялостния енергиен потенциал на човек.

Какви са ползите от магнезий за жените?

Колко магнезий е необходим и какво може да причини липсата на магнезий?

Всяка жена иска да бъде здрава, млада, красива и енергична. Чували сте, че ползите от магнезия за жените са безценни. Или значението на това вещество е преувеличено? Нека да разгледаме този въпрос заедно.

Ето списък на това, до какво може да доведе липсата на магнезий в женското тяло и няколко типични грешки, които се допускат от нежния пол:

  1. Отделяйки много време на различни козметични процедури, някои момичета и жени изобщо не мислят, че доброто състояние на зъбите, ноктите и косата до голяма степен зависят от достатъчното количество магнезий в организма; трябва да знаете и разберете, че калцият не се усвоява без магнезий и затова е доста трудно да се постигнат добри резултати при възстановяване на баланса;
  2. Недостигът на магнезий при жените води до нарушаване на метаболизма на извънклетъчната среда, до ускорено стареене, значително забавяне на синтеза на еластин и колагенови влакна. Появата на бръчки и бавното регенериране на кожата тревожи жените, но като правило те търсят решения на тези проблеми в други планове, понякога прибягвайки до радикални мерки;
  3. Такива неприятни за жените явления като оток, болка по време на менструация. Напълване на млечните жлези и психоемоционалния стрес от т. нар. предменструален синдром (ПМС) също могат да сигнализират за липса на магнезий. Но вместо това често пациентите приемат болкоуспокояващи.

You May Also Like