Как правилно да правим стъпките за почистване на двора

Как правилно да правим стъпките за почистване на двора

Да имате хубав, просторен двор или градина е истинско удоволствие. В даден момент обаче винаги идва време да се заемете сериозно и с почистването му. Затова се захванете със стъпките за почистване на двора.

Направете инвентаризация.

Първата стъпка, с която ще направите инвентаризация на двора е да разходите се из района. Проверете дали нещо трябва да се промени, като например изтъняване на претъпкани зони, цветни лехи или градини. Също така потърсете всички отворени зони, които искате да попълните. Обърнете внимание на тези зони и ако планирате да добавите нови растения, храсти, цветя или дървета в двора си, нарисувайте как искате да изглежда дворът ви. От този чертеж направете списък с това, което искате да закупите. За да разредите гъстите цветни лехи, изкопайте трайни насаждения и ги разделете, оставяйки поне три стъбла на храст, и ги пресадете, за да запълните редки площи. Поставете храсти и дървета на голи места.

Проверете поливната система.

Проверете, тествайте и поправете всички счупени или течащи поливни линии и осигурете разхлабени поливни линии с щифтове.

Огледайте се за диви животни.

Преди да започнете пролетно почистване, проверете за повреди, гнезда или дупки. Зайците изграждат гнезда в малки гмуркачи в земята, а гнездата на катерици изглеждат като топки листа, вклинени в дървета. Ако откриете гнездо на животно, най-добре е да не го докосвате, освен ако тези същества не създават проблеми в двора Ви, като разкопават тревата Ви, изяждат градината Ви или по друг начин причиняват хаос. Ако трябва да преместите гнездо, Вашият местен център за диви животни може да Ви посъветва. Вижте също нашето ръководство за обичайните животни в задния двор и какво да правите с тях.

Подрязвайте и плевете.

Подрежете цветята и изрежете всякакви декоративни треви на около 8-10 инча от земята. Подрязвайте дървета, храсти и трайни насаждения. Премахнете мъртвите дървета и растения. Подрежете до живи стъбла и оформете в жив плет. Също така трябва да подрязвате розите преди отварянето на пъпките с наближаването на пролетта. Въпреки това, не подрязвайте пролетно цъфтящи дървета и храсти, защото цветните им пъпки са на път да се отворят.

В повечето случаи подрязването на растенията може да се започне от основата и да се отреже обратно, за да се отвори центъра за светлина и циркулация на въздуха. Направете чисти разрези под ъгъл от 45 градуса. Отстранете всички счупени, повредени или болни бастуни или бастуни, които се пресичат един върху друг, като отрежете по-малките. Отървете се от тънки, слаби и разклонени клони.

You May Also Like