Разлика между мода и стил

Мода и стил. Но се случва видът на външния вид да не съвпада с импулсите на душата. Дори при цялото разнообразие на съвременната мода, такава комбинация като например атлетична физика и романтична дантела не може да се нарече стилна. Тогава стилът остава само красива, но чужда маска.

Какво да правим тогава? В крайна сметка истинската хармония се постига, когато външната обвивка и състоянието на душата започнат да звучат в унисон. В този случай остава едно нещо: да приведем и външния вид, и душата към общ знаменател на индивидуална основа. И най-важното – приоритизирайте.

Стилът винаги е избор между „да“ и „не“ и трябва не само да изглежда красив, но и да бъде психологически удобен и естествен, и най-важното, хармоничен.

Ключова разлика – мода и стил

Модата е това, което е на мода сега, тоест това, което се показва в списанията, по телевизията и на модните подиуми. Модата е това, което е модерно сега.

Стилът, от друга страна, е уникален за всеки. Това е собственото мнение на човека, неговият избор на дрехи и аксесоари. Стилът е нещо, което е променено и персонализирано на индивидуално ниво, за да отговаря на личността и тялото на всеки човек.

Термините „мода“ и „стил“ са често използвани в днешно време, но за много хора е трудно да ги разграничат. По думите на Оскар де ла Рента: „Модата е да се обличаш в съответствие с това, което е модерно. Стилът е повече да бъдеш себе си.“

Казано на лаик, модата е това, което е на мода сега, тоест това, което се показва в списанията, по телевизията и на модните подиуми. Модата е това, което е модерно сега. Това могат да бъдат всякакви дрехи, грим, обувки, аксесоари и т.н., които стават популярни сред модните къщи, моделите, актьорите и актрисите. Стилът, от друга страна, е уникален за всеки. Това е собственото мнение на човека, неговият избор на дрехи и аксесоари. Стилът е нещо, което е променено и персонализирано на индивидуално ниво, за да отговаря на личността и тялото на всеки човек.

You May Also Like