Промиване на сифоните и поддържането им чисти

Промиване на сифоните

Промиване на сифоните. При малки запушвания можете да направите почистване на сифона, без да демонтирате напълно сифона, и да премахнете и почистите само резервоара.

Предотвратяване на натрупване на образуванията, които запушват сифона

За да почиствате сифона по-рядко, трябва да се спазват следните правила:

-на дренажния отвор се препоръчва да се монтира цедка, която предпазва от проникване на големи частици;

-в дренажната система в кухнята може да се монтира уловител за мазнини или чопър за хранителни отпадъци;

-редовно 1 път на 2 дни преди лягане, изсипвайте чайник с гореща вода в дренажния отвор, който ще разгради остатъците от мазнини;

-препоръчва се периодично почистване с химикали.

При спазване на всички правила за безопасност и периодична превантивна поддръжка, честотата на блокиране значително ще намалее и сифонът Ви ще бъде почистен.

Почистване на сифони. Какви методи за почистване съществуват

Водата спира да се оттича в мивката, в банята се появява неприятна миризма? Възможно е да се случи във всяка кухня или баня, нали?

Най-вероятно причината е запушен сифон, той трябва да бъде почистен.

Не е трудно да се извърши тази процедура, което означава, че можете да се справите и сами, без да включвате намеса на професионалисти. Докато не се случи тотално да се запуши сифона, винаги можете сами да извършите профилактично почистване на сифона си.

Видове сифони

Процедурата за почистване на сифона до голяма степен зависи от структурата на последния. Структурно те могат да бъдат разделени на следните видове:

-Бутилка (известна още като колба);

-Гофрирани;

-Тръба;

-Плосък (подобен по форма на бутилка, но в същото време има плоска форма на резервоара).

Всеки тип сифон има своите плюсове и минуси. Струва си да се отбележи, че моделът с бутилка е най-често срещан за монтаж върху кухненски мивки и мивки за баня. Резервоарът не само осигурява надеждна защита срещу неприятни миризми, но дизайнът също така осигурява голямо пространство за натрупване на отпадъци (в сравнение с тръбните или гофрираните модели).

 

You May Also Like