Производители на секционни вратии

DoorHan – най-големият производител в Европа на секционни врати, конструкции на секционните врати и автоматика. Повече от 20 години на пазара на порти. Произвежда всякакви видове врати, включително сгънати и плъзгащи се за хангари с ширина над 180 метра.

Намаленото съпротивление на топлопреминаване в тези порти е 1,13 m2 °C / W. Водачите за портата са изработени от метал с дебелина 2 мм. Както при индустриалните порти, което придава допълнителна твърдост на конструкцията. Всички обков са поцинковани и допълнително боядисани, което придава както по-добър естетичен вид, така и допълнителна издръжливост при използване на портата в помещения с висока влажност.

Фирма Dorhan произвежда и продава автоматични задвижвания за всички видове порти под едноименната марка Doorhan. Ето защо, ако погледнете пазара на секционни врати, тези два производителя предоставят повече от 80% от продуктите, а изборът винаги остава за купувача!

Размери и цени на портите

Представените производители произвеждат порти с желаните от клиента размери. Въпреки това, Dorhan има повече възможности в сравнение с Alutech и е в състояние да произвежда секционни вратии за хангари с максимална ширина над 180 метра. Цената на сравними модели е приблизително еднаква и варира в зависимост от използваните материали и компоненти.

Цената на вратите с пружини тип удължаване по правило е с 5% по-евтина от вратите с торсионен механизъм, така че при избор на врата уточнявайте кои пружинни механизми ви се предлагат.

Гаранция на секционни врати

Възможният гаранционен срок се посочва от броя на възможните цикли на отваряне – затваряне, съобщени от производителя. Представените фирми произвеждат продукти от различни направления – битови и промишлени потребители. Съответно броят на такива цикли варира от 25 до 100 хиляди, което показва гаранция от приблизително 10 години с правилния избор на порта за желания обект.

Отличителни черти на популярни марки секционни гаражни врати

Отличителна черта на вратите на Alutech е голямата дебелина на конструкцията, която достига 40-45 мм. Портите на този производител са оборудвани както с торсионни пружини, така и с удължителни пружини.

Има функции при секционните гаражните врати, които са направени с опъващи пружини. Максималният размер на портата е до 7,8 кв.м., максималната ширина е до 3,5 метра, с височина малко над 2 метра, в тези порти:

  • не можете да отрежете секционната врата;
  • поради липса на вал не е възможно да се монтира редуктор на веригата;
  • при вратите с тези пружинни елементи винаги има по-нисък тип монтаж на водачи – това показва, че крилото на секционните врати евентуално ще намали светлинния отвор в повдигнато състояние до 14 см, което понякога е неприемливо при малък височина на отвора на гаража.

И да припомним още веднъж, че вратите с този тип пружини са битова серия, неподходяща за врати с висока цикличност на промишлени обекти.

You May Also Like