Причини за запушване на канали и методи за отпушване на канали

Причини за запушване на канали и методи за отпушване на канали. Канализационната система в апартамент или частна къща може да се запуши по различни причини:

твърдата вода причинява солни отлагания,

голям предмет е заседнал,

са отложени строителни отпадъци, като пясък,

тоалетна хартия, запушена в тръбите,

Запушването е причинено от продукти, изхвърлени в тоалетната.

Откриване местоположението на запушването.

Преди да започнете отпушването на канализационните тръби, трябва да определите мястото, където се е образувало. За да направите това, включете водата в кухнята и банята. Ако течността не се оттича, има проблем с щранга. В тази ситуация не можете да се справите сами, трябва да се обадите на водопроводчици.

След това проверяваме тоалетната. Не източвайте водата от резервоара: ако запушването е сериозно, водата може да се разлее. Просто вземете малко вода в малък съд и бавно я изсипете в тоалетната. Ако течността постепенно изчезне, значи запушването е възникнало някъде наблизо. Този проблем наистина може да се реши само така.

Изваждане на чужд предмет

Ако запушването е причинено от заседнал предмет, ще трябва да го отстраните на ръка. За да отпушите сами тръбата на тоалетната си, носете ръкавица и марля. Опитайте се да вземете предмета с тел, но в никакъв случай не го натискайте повече, защото това може да влоши ситуацията.

Отпушване на канализационната тръба с кабел

Напълно запушен дренаж може да се почисти с помощта на метална канализационна тръба. Той е доста гъвкав и лесно ще премине през тръби. Трябва да направите следното:

Поставете кабела в отвора.

Придвижете се по-нататък и завъртете с помощта на дръжката.

Веднага щом кабелът срещне запушване, ние се опитваме да го прокараме.

Постепенно извадете кабела.

Когато изваждате кабела, избършете го с парцал, напоен със сапунена вода.

За да избегнете повече проблеми с вашата канализационна система, опитайте се да не изхвърляте остатъците от храна в тоалетната и да не изхвърляте чужди предмети в нея.

 

You May Also Like