Почистване на септични ями

Във вилните зони и частните комплекси, които са оборудвани с автономна канализация, често е необходимо да се извършва почистване на септичните ями. Разбира се, най-правилният начин е почистването да се прибегне до услугите на квалифицирани специалисти.

Има много фирми, които предоставят подобни услуги. Винаги следва да съберем достатъчно информация и отзиви за качеството на услугата, преди да се обърнем към някоя от тях.

Има два основни начина на почистване на септичните ями

  1. Почистването може да се извършва с използването на канализационна техника. Този метод на почистване е много стар, но и до днес е все така използваем. Това се обяснява с това, че много малко хора (особено в отдалечените села) имат информация как се почиства септична яма с помощта на съвременни методи.
  2. Вторият начин на почистване се базира на използването на различни биопрепарати, в които се съдържат много на брой активни бактерии, които разграждат цялото съдържимона септичната яма, като превръщат отточните води за почвата абсолютно безвредни. Така обработените отпадъци лесно се абсорбират в почвата и нямат мирис.

Използването на канализационна техника

  • Канализационната машина ще извърши бързо изпомпване на отпадъчни води, ще извози отпадъците от територията на района и ще реши проблема с по-нататъшното им оползотворяване.

Използване на биопрепарати за почистване на септични ями

Почистването на септичните ями може да се извърши с употребата на химически или био препарати. За да се определи необходимият обем на средствата за септичната яма, може да се обърнете към специалист.

  • Биопрепаратите започват да действат два часа след като попаднат в течната среда. С неприятния мирис те се справят за четири часа време.
  • Ефективно бактериите работят при температури между +4 и +30 градуса.
  • Преди да почистите септичната яма с използване на биопрепарати, е необходимо да се запознаете с инструкцията. Едни видове препарати се предлагат направо в течен вид, други видове – във вид на гранули, които следва да се разтворят във вода.

Самостоятелно почистване на септична яма

Когато разходите за услугите на специалистите, извършващи изпомпване на септични ями, са твърде високи, можете да извършите почистването сами, за тази цел ще Ви е необходима фекална или водна помпа.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *