Почистване на мазета в София

Почистване на мазета в София

Ако сте собственик на жилище, вероятно имате тъмна, мръсна тайна: вашето мазе! Това е част от складово помещение, част от перално помещение и всякакъв вид бруто. Паяжини в ъглите, мръсотия, скрита зад пералнята и сушилнята, и вероятно дори вредители. Това лесно е една от най-пренебрегваните области, когато става въпрос за почистване на дома, и е сред най-малко любимите ни места за поддържане на чистота. Затова сме Ви приготвили няколко съвета за почистване на мазета в София.

Нека да разгледаме типично мазе:

Не изглежда добре. Не се притеснявайте обаче. Почистването на мазето всъщност е прост и ясен процес, след като го планирате добре. Нека проучим процеса на връщане на вашето мазе в чисто състояние.

Изпразнете всичко от мазето

Ще Ви трябва свободен ден, за да се посветите изцяло на мазето си. Започнете, като извадите всичко, което не е закрепено или включено в електрическата мрежа. В зависимост от състоянието на мазето Ви ще изнесете нещата си в хола или навън, за да сортирате всичко. Ако мазето Ви е в грубо състояние или ако може да имате работа с вредители, определено ще изнесете всичко навън. Проверете всички дрехи или свободни предмети за дупки, изпражнения или други признаци на заразяване, преди да ги върнете обратно.

Същността на това е да поставите по-малко неща обратно в мазето си, отколкото когато сте започнали. Сортирайте вещите си в мазето в четири отделни категории: неща, които ще запазите, продадете, дарите или изхвърлите.

Тежки почистващи препарати

Дълбокото почистване на мазета в София може да бъде тежка работа; ще искате да се оборудвате с най-силните консумативи и оборудване. Вашата обикновена прахосмукачка може да не се справи; инвестирайте или наемете тежка мокра/суха прахосмукачка, която можете да използвате на закрито. Включете голяма метла и кофа за моп. Гумените ръкавици са чудесна възможност да предпазите ръцете си от по-силни почистващи разтвори; разбира се, можете да използвате и зелени почистващи продукти за тази задача. Микрофибърна кърпа и четка с мек косъм за петна ще допълнят списъка ви с доставки.

Списък с консумативи, от които се нуждаете за почистване на вашето мазе:
  • Тежък вакуум
  • Голяма метла за бутане
  • Моп
  • кофи
  • Гумени ръкавици
  • Редовни почистващи продукти
  • Зелени почистващи продукти
  • Микрофибърна кърпа
  • Мека чуплива четка
Същинското почистване на мазето

Преди да започнем работа със сапун, ще искате да започнете, като изстържете всички разхлабени парчета основа или ронещ се гипсокартон. Ремонтът на тези зони обаче би бил друга тема. Засега се фокусираме върху почистването на вече нанесените щети. Започнете с вашата прахосмукачка и използвайте приставката за маркуч, за да изсмучете стените и пода. Фокусирайте се върху ъглите на стените, където се събират паяжини и прах. Бъдете възможно най-задълбочени и с подовете; не забравяйте да покриете всички проблемни зони като пукнатини в пода или около дренажната тръба.

След това преминете към почистване на стените с помощта на влажна кърпа и кофа. Ако стените ви са натрупани в мръсотия, започнете с дъното на стените и продължете нагоре на хоризонтални слоеве. Това ще направи работата много по-гладка. След като стените Ви са избърсани, напълнете кофата с мопа и старателно почистете пода за останалия прах, докато чакате кофата да се напълни.

 

You May Also Like