Полезни съвети за пране на мокети

Как да се справите с конкретни петна на мокета

Частично почистване на петна и пране на мокети с машина.

Разтворът на амоняк ще помогне да се отървете от упоритите петна върху мокета.

Някои упорити петна могат да бъдат трудни за справяне. Но почистването и пране на мокети си има своите тайни и трикове в това отношение.

Нека изброим най -ефективните методи за справяне с петна и някои други замърсявания по мокета:

1/петна от кръв по мокета могат лесно да бъдат отстранени с 10% алкален разтвор и сапун;

2/упоритите петна от мастило, боя или лак по мокета могат да бъдат отстранени с помощта на терпентин и амоняк (смесете в съотношение един към един);

3/изсъхнало петно ​​от дъвка по мокета може лесно да се отстрани с кубче лед;

4/петна от мазнини, доматен сос, шоколад или сладко от плодове по мокета – измийте с амоняк, смесен със същото количество течен препарат за миене на съдове;

5/петна от кафе, чай или вино по мокета се отстраняват с оцетен разтвор (една супена лъжица оцет на половин литър вода).

Струва си да помним, че е много по -трудно е да премахнете старо петно ​​от повърхността на мокета, отколкото свежо.

Грижата за Вашия мокет е гаранция, че подовата настилка ще Ви служи в продължение на години. Дори и старият и много употребяван мокет ще засияя с добро почистване и пране с правилни средства и машина.

Информация за нас – Фирма Brilliant cleaning. Телефон: +359 885 787 821. Email: info@brilliant-cleaning.bg. Доверете ни се!

Мокетът е едно от най -популярните подови настилки за офис помещения. Той е привлекателен на външен вид, предлага се в широка гама от нюанси и има отлични експлоатационни характеристики.

Въпреки това, купчината от такова покритие доброволно натрупва мръсотия, по време на работа на повърхността му могат да се появят петна, което ще изисква сухо почистване на килими за отстраняване.

You May Also Like