Поддържането на добър маркетинг

Поддържането на добър маркетинг –  Няколко Съвета как да поддържаме консистентен маркетинг по време на пандемия

Поддържането на добър маркетинг по време на глобална пандемия сигурно е последното нещо, за което мнозина биха мислили в този момент.

Оказва се обаче, че един постоянен и консистентен маркетинг не само, че не е лоша идея, ами и може да стабилизира връзката на бранда с последователите му, докато нещата тръгнат по старому. Разбира се, тук има значение и дали бизнесът ви е свързан с основни нужди на обществото или не. Подходът би бил различен в двата случая- първият фокусирайки се върху продукти или промоции; а вторият- как бизнесът ви се адаптира докато нещата се нормализират.

В тази статия ще разгледаме няколко начина, по които може да продължите с добрия маркетинг в условия на пандемия, дори и бюджетът ви да ви тегли в друга посока.

Съвети за поддържането на добър маркетинг

  • Имейл Бюлетин

Бюлетинът е страхотен начин да информирате последователите си с важни новости около продуктите ви. В случая на пандемия това важи и, ако случайно имате трудности в изпълнението на услугите ви.
Ако пък бизнесът ви е от основна нужда за потребителите в този момент, то тогава би бил страхотен инструмент за продажби. Но трябва да внимавате какво послание ще изпратите към клиентите си. Във време на пандемия, всяко съобщения трябва да бъде деликатно написано. Не искате да отчуждите клиентите си по някакакъв начин- искате да ги запазите.

  • Социални Мрежи

В дигитално време като нашето, за никого не е тайна, че докато всички сме си настроили офиса в къщи, висим нон-стоп в интернет пространството и социалните мрежи.

Един бизнес може да се възползва от този факт и да натисне здраво маркетинга си в социалните мрежи. В момента е сигурно, че това съдържание би стигнало до много хора, и то не какви, а соецифично целевата група, към която бизнесът е насочен.

Съдържанието би могло да бъде, както относно Ковид, така и на друга тема, която засяга клиента. Добър подход и заздравяване на връзка и доверие с потребителя, би било да ги попитате директно какъв тип съдържание предпочитат да виждат на „стената“ си.

  • Реклами

Ако бизнесът ви е от основна нужда за хората, то не спирайте да рекламирате. А за да не изгубите клиентите, които вече ви следват- може да смените подхода и да им предлагате по-различно съдържание. В засимост от индустрията, може да използвате платформи като Facebook, Instagram, LinkedIn или Google Ads.

  • Блог

Подобно на висенето в социалните мрежи, хората имат много повече време да четат блогове онлайн.

Може да ги информирате за политики, които приемате относно вируса; или просто да ги предоставите с релевантна информация, която ги засяга.

В заключение, имайки предвид дигиталното време, в което се намираме, и глобалната пандемия, която ни е затворила вкъщи- повечето бизнеси имат уникалната възможност да се възползват от всякакви лесно достижими и евтини инструменти за постоянен и константен маркетинг.

Би било грях, ако не го направят, пък даже и продължат след като нещата се върнат към нормален дневен ред.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *