Повече за Майсторите ключари

Майсторът ключар знае всичко за вратите, бравите и ключовете, предназначени за тях. Той ще Ви каже, че супер надеждни брави няма, просто някои отнемат повече време, за да бъдат отворени.

Повече за Майсторите ключари

Те работят честно, правят копие на ключове и работят от сърце своята професия.

На всеки може да се случи да счупи или загуби ключовете си, или са нужни няколко копие за близки роднини или пък фирми или учреждения поръчват по 20 ключа например.

Новият ключ се изготвя като „копиране“ на оригинала. И ако направеното копие не е успешно направено, ако не сработва както трябва, ключарят преработва ключа или връща обратно парите за поръчката на клиента.

Най-много си губят ключовете младежите, макар че често и на възрастните се случва, споделят ключарите. Най-много поръчки приемат след празници или почивни дни.

В работата на едно ключарско ателие има сезонност. През зимата като правило, имат повече работа, губят се ключове в тъмнина или в снега например. За автомобилите също е необходим резервен ключ, особено през зимата, aко се случи ключът Ви да замръзне в студените дни или да се счупи. Понякога може да се наложи ключарят да извади отчупеното парче от ключа от ключалката.

Поглеждайки един ключ, добрите ключари ще могат да се ориентират за вида на бравата, чие производство е ключът, стар ли е или нов. Най-разпространени сега ключалки са английските.

Те се отварят лесно. Лесни са и за изготвяне.

Какво е заключената врата – на първо място това е осигурено спокойствие за човека, а не 10о процентова защита на дома му. Защото, когато попитали така наречените „специалисти“ по разбиване на врати коя брава не могат да отворят, отговорът бил: „щом това е брава, значи може да се отвори“.

Вратите, които се заключват са за честни хора. За другите – няма прегради. Ако разбивачът си е набелязал някаква врата, той ще я изучи и ще я отвори.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *