Плажовете в Турция

Повече за плажовете в Турция

Плажове в Турция

Турските плажове не се нуждаят от реклама: те са тук – основният туристически магнит.

В страната на четирите морета – Черно, Мраморно, Егейско и Средиземноморие – не може да бъде другояче. Брегът на Белек и Сиде е покрит с пясък, в Бодрум – камъчета, в Анталия и Кемер – живописни заливи. Остава само да изберете опцията по Ваш вкус и да се насладите на класическата релаксация на плажа.

Можете дори да се печете на слънце и да плувате в Истанбул. Плажният клуб Далия, близо до Черно море, е известен с отличното си обслужване: в просторна защитена зона има уединени места за отдих, спортни съоръжения, снек-барове и отличен рибен ресторант. Solar Beach Club е най-големият частен плаж в Истанбул. Той разполага с всичко – от шезлонги, чадъри и душове до барове, ресторанти, детски клуб, салон за красота и дори собствена медицинска клиника. За релаксираща почивка е по-добре да отидете до плажовете на Принцовите острови: повечето от тях са платени, но много хубави.

Гордостта на Tru Blue Beach на Мраморно море е бар с изпълнения на живо: на местната сцена често блестят звезди като Кати Пери.

Анталия

Край Анталия винаги е претъпкано с туристи: морето тук е чисто, плажовете (пясъчни и каменисти) и добре поддържани. Това е любимо място за почивки в Турция на много европейци. Клеопатра в Алания е известна с перфектното си плавно влизане във водата, уютен залив в град Олимп е най-добрият избор за тези, които искат да бъдат сами с красива природа. Село Кадрие край Белек е свободен курорт, а Текирова край Кемер е елитен курорт.

Има „перли“ на брега на Егейско море. Плажът Памуджак, покрит с тъмен пясък, е див, но много живописен. Морето в лагуните на околностите на Фетие е винаги топло и спокойно. Костенурките гнездят на плажа на Далян, макар, че да ги гледате, е голям късмет. „Akyarlar“ близо до Бодрум е идеално място за семейни почивки.

Като цяло Турция е сигурна страна. Във всички места на курорта можете да ходите без риск по всяко време на денонощието. Единственото нещо, от което може да се страхувате, е кражбата на дребни предмети (като мобилни телефони) или пари. Препоръчва се парите, документите и бижутата да се съхраняват в сейфове, тъй като хотелите не са отговорни за ценните предмети, останали в стаите. Наемането на сейф струва 7-12 TRY на ден, а в много хотели е напълно безплатно.

За какво да внимавате на плажовете в Турция

Не можете по никакъв начин да обидите паметта на Ататюрк – първия президент на Турция. Не трябва да бъдете неуважителни към реликви и неща от национална стойност: например пари и знаме. На входа на джамията трябва да свалите обувките си, а за жените – необходими  са облекло за главата и дълга пола, в противен случай може да не бъдат пуснати вътре. Не бива да снимате турски жени в черни дрехи, а турците – без тяхното съгласие. Пиенето на алкохол (дори бира) на улицата и на обществени места може да предизвика неодобрение.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *