Плажовете в Турция

Повече за плажовете в Турция

Плажове в Турция

Турските плажове не се нуждаят от реклама: те са тук – основният туристически магнит.

В страната на четирите морета – Черно, Мраморно, Егейско и Средиземноморие – не може да бъде другояче. Брегът на Белек и Сиде е покрит с пясък, в Бодрум – камъчета, в Анталия и Кемер – живописни заливи. Остава само да изберете опцията по Ваш вкус и да се насладите на класическата релаксация на плажа.

Можете дори да се печете на слънце и да плувате в Истанбул. Плажният клуб Далия, близо до Черно море, е известен с отличното си обслужване: в просторна защитена зона има уединени места за отдих, спортни съоръжения, снек-барове и отличен рибен ресторант. Solar Beach Club е най-големият частен плаж в Истанбул. Той разполага с всичко – от шезлонги, чадъри и душове до барове, ресторанти, детски клуб, салон за красота и дори собствена медицинска клиника. За релаксираща почивка е по-добре да отидете до плажовете на Принцовите острови: повечето от тях са платени, но много хубави.

Гордостта на Tru Blue Beach на Мраморно море е бар с изпълнения на живо: на местната сцена често блестят звезди като Кати Пери.

Анталия

Край Анталия винаги е претъпкано с туристи: морето тук е чисто, плажовете (пясъчни и каменисти) и добре поддържани. Това е любимо място за почивки в Турция на много европейци. Клеопатра в Алания е известна с перфектното си плавно влизане във водата, уютен залив в град Олимп е най-добрият избор за тези, които искат да бъдат сами с красива природа. Село Кадрие край Белек е свободен курорт, а Текирова край Кемер е елитен курорт.

Има „перли“ на брега на Егейско море. Плажът Памуджак, покрит с тъмен пясък, е див, но много живописен. Морето в лагуните на околностите на Фетие е винаги топло и спокойно. Костенурките гнездят на плажа на Далян, макар, че да ги гледате, е голям късмет. „Akyarlar“ близо до Бодрум е идеално място за семейни почивки.

Като цяло Турция е сигурна страна. Във всички места на курорта можете да ходите без риск по всяко време на денонощието. Единственото нещо, от което може да се страхувате, е кражбата на дребни предмети (като мобилни телефони) или пари. Препоръчва се парите, документите и бижутата да се съхраняват в сейфове, тъй като хотелите не са отговорни за ценните предмети, останали в стаите. Наемането на сейф струва 7-12 TRY на ден, а в много хотели е напълно безплатно.

За какво да внимавате на плажовете в Турция

Не можете по никакъв начин да обидите паметта на Ататюрк – първия президент на Турция. Не трябва да бъдете неуважителни към реликви и неща от национална стойност: например пари и знаме. На входа на джамията трябва да свалите обувките си, а за жените – необходими  са облекло за главата и дълга пола, в противен случай може да не бъдат пуснати вътре. Не бива да снимате турски жени в черни дрехи, а турците – без тяхното съгласие. Пиенето на алкохол (дори бира) на улицата и на обществени места може да предизвика неодобрение.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.