Още информация за трениране с велоергометър

Избирайки велоегометър, за начало решете главното – принципа на работа на бъдещия ви „домашен велосипед“. Механични или електрически? Ако е механичен – тогава мотор за колани, обувки или магнитни упражнения? Ако е електрически – обикновен или велосипеден ергометър? Зависи от този фактор: цената на симулатора, неговия шум, широчината на възможностите и всъщност ефективността на обучението.

Ако не искате постоянно да следите пулса си, скоростта си и наистина не сте сигурни, че знаете как да го направите по-добре, помислете за закупуване на велосипеден ергометър. Велоергометрите са „интелигентни“ симулатори, които могат независимо да изчислят максимално допустимото и специфично натоварване, от което се нуждаете, и да го променят в точното време. Тези симулатори имат много различни програми за обучение, които винаги можете да персонализирате „за себе си“.

Правила за ефективно трениране с велоергометър

Вторият важен въпрос: трениране с велоергометър на неподвижен мотор у дома? В крайна сметка това не е фитнес център, няма треньор наблизо, който да ви каже какво и как. Първо, преди урока трябва да направите малко загряване: няколко клека, упражнения за разтягане на различни мускули и т.н. Второ, трябва да седнете на симулатора правилно и удобно. Застанете до него, огънете ръката си в лакътя и сложете пръстите на волана. Където е вашият лакът, трябва да се намира седлото (обърнете внимание на този момент, когато избирате велоергометър за дома). Повдигнете седлото, така че по време на урока кракът ви да може да се изпъне колкото е възможно по-надолу, но краката не се плъзгат от педалите. Седнали ли сте? Удобно ли е? Да започнем! Когато тренирате на велоергометър, си струва да започнете с ниски скорости и постепенно да ускорите, а към края на тренировката – забавете скоростта. Не е необходимо да давате всичко най-добро при максимални скорости, същността на аеробните тренировки в постоянни умерени упражнения, спомагащи за бавно, но сигурно изгаряне на мазнини.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *