Още за копринените килими Част 2

В производството на копринените килими работят изключително опитни майстори, които владеят техниките на работа с коприна, тъкане и обработка на килими.

Копринените килими

Всяка страна има свои вековни традиции и канони за производство на копринените килими. Така че в Китай традиционно се правят килими с сюжет или митологичен образец, пейзажи. В резултат на развитието на Големия път на коприната китайските майстори възприели традициите на Иран и Централна Азия и започнали да се появяват килими с цветни и богато украсени шарки. Персийските килими, изработени от коприна, се отличават с безупречното качество на всеки детайл, независимо дали е основа или основа. Обикновено персийските килими са украсени с орнаменти, сложни флорални шарки, които изумяват с богатството и яркостта на цветята.

Килимите от турска коприна се отличават с най-финото тъкане и по-сдържаните цветове и шарки. Що се отнася до индийските копринени килими, използването на пейзажи, цветове, сцени от битки или лов е характерно за тяхната украса. Копринените килими от кашмири също са известни в целия свят.

Нашата фирма се занимава с продажба на килими вече 25 години. ТОНИТЕКС ООД.  Адресът ни е: гр. София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон за връзка с нас: 0888249719.

Как да различим истински копринен килим

Доста е трудно да си купите истински копринен килим, без да сте експерт по характеристиките на коприната. Първата разлика на висококачествен копринен килим е плътността от около 70 възела на сантиметър площ. Разбира се, купувачът не е необходимо да брои ръчно броя на възлите на квадратен сантиметър, но купчината на копринения килим трябва да е дебела, плътна и без пропуски. Втората особеност на ръчно изработените копринени килими е целна копринена ресни с платно. Ако видите, че ресни са пришити отделно, тогава такъв килим не си струва да купувате. Можете също да проверите оригиналността на килима, като използвате следния експеримент. Трябва да се подпали конец от ресни или от долната страна на килима. Истинските копринени влакна са идентични с косата, затова при изгаряне те се компресират на бучка, но не се рушат като пепел.

Друг показател за качеството на килима е цената. Твърде ниските цени на копринените килими трябва да ви предупреждават. Факт е, че естествената коприна е много скъп материал. За да направите килим, са необходими стотици пашкули от копринени буби. Ако прибавим към това и ръчната работа на опитни майстори, става очевидно, че цената на истински копринен килим не може да бъде същата като на обикновена черга.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *