Още видове четки за боя

Плоски четки за боя

Плоската четка за боядисване е предназначена за работа с всички бояджийски и лакови продукти – различни емайли и лакове.

Инструментът е универсален, така че може да се използва за обработка на различни повърхности, включително продукти с грапавост. Четката е лесна за използване и покрива много добре дори труднодостъпните места.

Работната част на четката за боя е изработена от 60 мм дълга купчина, която е здраво закрепена към ръчната спирачка с помощта на гофрирана муфа.

Четките за боя събират и задържат добре състава на боята, пестят материал и помагат за нанасяне на тънки, равномерни слоеве върху всякакъв тип повърхност.

Четка за радиатор

Четката за боядисване на радиатори е вид плоска четка. Но за разлика от този вид плоска четка, тя е оборудвана с по-дълга и извита дръжка. Четката за боядисване се използва главно и основно е предназначена за труднодостъпните места.

Този вид четка за боя е особено удобна за боядисване на отоплителни радиатори, различни конструкции с тънки профили, отдалечени издатини, както и ъгли, също криви и фасонни конструкции.

Купчината на четката за боя поема добре оцветяващия състав и прониква във всички труднодостъпни места, като ги боядисва равномерно без петна.

Предимствата на този вид четка за боя са удобната й дръжка и гъста четина, което Ви позволява да намалите консумацията на бои и лакове при използването й.

Синтетични плоски четки за боя

Често срещан тип четки за боядисване, който се използва за манипулиране както на течни, така и на гъсти смеси. Работната част на четката е много еластична и гъвкава, така че е удобна за работа в посока нагоре и надолу.

Лъч с плоска форма улавя добре оцветяващия състав. Задържа го известно време и след това равномерно го нанася върху повърхността, която ще се третира.

В зависимост от размера на работната част, четката за боядисване може да обработва както широки, така и тесни зони с различен дизайн.

Цената на този вид четка за боя е сравнително ниска, така че се използва доста по-често от другите видове.

You May Also Like