Отпушване на канал със змия в 5 стъпки

Отпушване на канал

1.Купете шнек за водопроводчик, който също наричат и змия. Водопроводчиковите шнекове са дълги и гъвкави стоманени кабели, които се навиват около макара, която е прикрепена към манивела. Можете да закупите шнекове с дължина до 30 м, въпреки че моделите с дължина 7,6 м са идеални за стандартни домашни запушвания. Купете шнекове от магазин за домашни потреби или търговец на дребно за стоки за дома.

 

2.Отстранете сифона, свързан към канала на мивката. Сифоните са U-образни тръбопроводи, които свързват дренажите към стандартните тръбопроводи. Ако имате PVC пластмасов капан, той вероятно се държи заедно от цилиндричен съединител с резба, който може да се отстрани, като се развие на ръка обратно на часовниковата стрелка. Ако моделът се държи заедно с болтове, отстранете ги, като ги завъртите обратно на часовниковата стрелка с тръбен ключ. След като премахнете капана, изпразнете водата от него в кофа и проверете дали не е запушена. Отстранете хоризонталното рамо на сифона, което се простира от изхода, който е хоризонталната тръба, простираща се от стената.

Още съвети за отпушване на канал

3.Свалете преливната тапа, за да отпушите канала на вана. Преливната плоча се намира точно над дренажа на ваната отстрани на ваната и точно под крана. Трябва да се фиксира към ваната с 2 винта, които могат да се отстранят с помощта на стандартна кръстата отвертка. След като премахнете преливната плоча, трябва да имате достъп до преливната тръба, която е тръбопроводът, от който трябва да премахнете запушването.

 

4.Поставете змията в канала на мивката или преливната тръба и я завъртете, когато усетите съпротива. Използвайте около 46 см кабел от шнека на водопроводчика за мивки и 76 см кабел за преливната тръба във вана. След като кабелът излезе, затегнете заключващия винт. Сега завъртете дръжката по посока на часовниковата стрелка и натиснете кабела напред в тръбопровода. Когато усетите, че змията се забавя или се хваща за нещо, завъртете дръжката обратно на часовниковата стрелка и дръпнете шнека назад. Продължете да бутате кабела напред и да усуквате змията, докато пробиете блокажа. Извадете кабела, когато сте изчистили запушването, и прикрепете отново капана или преливната плоча.

 

5.Промийте дренажа и тръбата с вода. Напълнете мивката или ваната около половината с гореща вода. Поставете буталото си върху дренажа и започнете да натискате нагоре и надолу, за да почистите отломките. Продължете да пълните мивката или ваната с гореща вода, докато се измие правилно.

You May Also Like