Отпушване на канали със септична система

Отпушване на канали със септична система. Да предположим, че сте собственик на жилище със септична яма. В такъв случай може да има други съображения. Които трябва да разгледате, когато премахвате запушванията във вашата септична система. Така че резервното копие да не повлияе отрицателно на вашата септична яма. Или да причини проблеми с изпомпването на септичната яма. Или твърдите отпадъци в септичната яма. Ето някои начини „направи си сам“ за отпушване на канализация. Ако имате септична система, преди да се обадите на професионалисти на първо място.

Отпушване на канали със септична система

  • Опитайте се да премахнете физически това, което причинява проблема. Една често срещана причина за запушвания е косата, събрана около изскачаща запушалка или цедка. Може да успеете да извършите почистване на дренажа и да премахнете космите и да изчистите запушването на дренажа, или може да сте в състояние да използвате дренажна пръчка, за да почистите запушванията в дренажната тръба, причинени от косми в P-сифон или S-сифон. Почистването на сифон за мивка може да отстрани запушвания, причинени от натрупване или чуждо тяло, бутало може да почисти запушвания, които не са твърде навътре в тръбите, а водопроводна змия може да почисти дълбоки запушвания.
  • Химическият препарат за почистване на канализацията може да разбие упоритите запушвания. Изберете продукт, подходящ за вашата септична система и вида на тръбите, които имате. Например, ако имате септична система, уверете се, че устройството за почистване на канализацията е безопасно за септика. Не използвайте просто химически почистващ препарат без никакви изследвания. Химикалите могат да разрушат вашата водопроводна система и други области, ако не се използват правилно. Ако не сте сигурни дали химическият препарат за почистване на канали е безопасен за вашата система, просто знайте, че никога не смесвате почистващи препарати за канали и не използвайте инструменти за отваряне на канали, след като сте използвали препарат за почистване на канали. Тъй като химикалите в препаратите за почистване на канали са силни химикали и могат да предизвикат химически реакции, внимавайте да не ги оставите да влязат в контакт с готови тела като кранове, запушалки или облицовка на канала.

Направи си сам

  • По-малко токсична алтернатива е естествен препарат за почистване на канали. Освен че са по-нежни към вашите тръби и елементи, естествените почистващи препарати за дренажи е по-малко вероятно да окажат отрицателно въздействие върху околната среда, отколкото химическите почистващи препарати за дренажи, използващи специфични ензими или други почистващи препарати за септични канали.
  • Направи си сам препарат за почистване на канализацията: Поставете ½ чаша сода за хляб в канализацията, като се уверите, че всичко ще изтече. Изсипете ½ чаша бял оцет в канала, като незабавно го покриете със запушалка или парцал, така че мехурчетата да останат в канала. Изчакайте 2 минути и изсипете още ½ чаша оцет в канала, като отново го затворите с парцал или запушалка. Изчакайте 15-30 минути, след което изсипете един галон вряща вода в канала. Може да се наложи да повторите процеса за упорито запушване.
  • Сапун за съдове и гореща вода: Това е особено добро, ако запушването е причинено от мазнина. Просто изпръскайте добро количество сапун в канала, последван от тенджера, пълна с вряща вода.
  • Водороден прекис: Смесете чаша водороден прекис с една супена лъжица сода за хляб и я изсипете в канала. Оставете го да се разпени и протича химическата реакция, която трябва да разбие запушването и да изчисти канализацията на мивката/душа, канализацията в кухнята и др.

Какво да правите, за да не се стига до запушване на каналите

Превенцията е най-доброто лечение. Никога не изсипвайте утайка от кафе, мазнина или нещо друго, което може да се втвърди или да се слепи в мивка или дренаж. Ако използвате изхвърляне на боклук, пуснете много студена вода, за да отмиете частиците храна. Почиствайте често изскачащи запушалки и цедки и обмислете използването на обработка, предназначена да намали натрупването и корозията в тръбите. Това ще помогне за предотвратяване на бавно източване, бълбукане и нуждата от змия/шнек на водопроводчик.

 

You May Also Like