Начини да оптимизиране SEO стратегията си

Какво представлява SEO и Linkbuilding?

SEO изграждането на връзки е набор от действия, извършвани с цел генериране на външни връзки към URL или повече от уебсайт, които повишават силата на неговите страници чрез получаване на връзка, която предава авторитет. Изберете качество вместо количество Linkbuilding.

Когато говорим за LinkBuilding и SEO, е важно да обясним, че качеството е много по-добро от количеството. Следователно наличието на голям брой връзки към вашия уебсайт няма да ви донесе резултати, ако те не са ценни.

Връзка в рамките на един домейн, например, е много по-добра от множество обратни връзки в един и същ домейн.Колкото по-висок е авторитетът на страницата и сайта, който хоства вашата обратна връзка, толкова по-добре, тъй като част от този авторитет се предава на свързаната страница.

В този случай е по-добре да имате малко препратки от сайтове с висок авторитет, отколкото много връзки от сайтове с нисък авторитет.

  • Търсете естественост

Обратните връзки трябва да са естествени и това е нещо, което трябва да имате предвид през цялото време. Всичко, което е преувеличено или натрапено, не се вижда добре от търсачките. Същото се случва с техниките за изграждане на връзки.

Правейки нещо изкуствено, търсачката ще разбере, че това, което искате да направите, е да я заблудите. Така че вместо да ви облагодетелства, тя ще ви навреди.

  • Потърсете връзки в домейни на вашата тема

При препратките контекстът също се взема предвид. Следователно връзките от сайтове, които имат същата тема или страници, които говорят за въпроси, свързани с общия подход на вашия блог, са много по-валидни. Дайте приоритет на обратните връзки, поставени в текста. Къде са поставени връзките също е важно в стратегията за изграждане на връзки.

Както вече видяхме, естествеността е фундаментална. Поради тази причина обратните връзки в рамките на текст, интегрирани в съдържанието, се виждат по-добре от тези, които са поставени в долния колонтитул (в долната част на страницата) или в страничната лента (sidebar).

You May Also Like