Най-прогресиращите страни в света – топ 10

Кои са най-прогресиращите страни в света?

Кои са най-прогресираите страни по света към днешна дата? В тази статия ще очертаем10-те най-динамично развиващи се държави по света. Става дума за високи стандарти и повече от прилично качество на живот. Не е изненада за никой, че всички страни са в Западния свят.

САЩ

По последни данни на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ), първата позиция в класацията за най-прогресиращите икономики в световен мащаб е за САЩ. Съединените щати към днешна дата могат да се похвалят с $15 трилиона БВП (Брутен вътрешен продукт). И изглеждат така сякаш скоро надали ще допуснат някого до трона си.

Считана за „страната на неограничените възможности”, САЩ действително предоставя сериозни опции за личностно и професионално израстване. Като най-развитата държава, тя предоставя повече от приличен стандарт на живот и високи работни заплати, покриващи потребностите на средностатическия американец. Не е изненада, че Америка именно държи челното място.

Швейцария 

Швейцария като че ли винаги се следват в класациите за най-развитите и богати страни на глава от населението, предлагащи множество възможности за развитие. И как не, когато качеството на живот е високо, туризмът е много добре развит и при двете страни и можем да говорим за сериозен експорт на стоки и финансови услуги.

 

Австрия и Норвегия

Поредните бързо прогресиращи държави, обещаващи добър стандарт и възможности за успешно кариерно развитие. Алпите, например, държат челна позиция за най-богатия регион в света. Австрийците разчитат на стабилен туристически поток, а местоположението им в центъра на Европа ги прави и важен транспортен хъб. А  в Норвегия столицата Осло също се счита за една от най-богатите и благоустроени столици с изключително добре развита местна икономика и социална сфера.

Швеция

Швеция е една сред най-силно прогресиращата държава сред скандинавските страни. Икономиката и се слави с колоритния си характер и многостранна същност. Основният ѝ източник на сериозни доходи идва от производството на стомана.

Люксембург

Изключително богата страна, заемаща топ позиции в множество класации за развити икономики. Люксембург разчита главно на финансовия сектор и авангардна промошленост.

Монако

Знаете ли, че Монако попада сред най-богатите и красиви кътчета по Средиземноморието? Икономиката на Княжеството е тясно свързана с френската и разчита предимно на туризма. Княжеството се радва на страхотно интернационално внимание и тук притежават ваканционни къщи и апартаменти едни от най-богатите хора на планетата. Именно тук е най-скъпият автопарк на глава от населението.

Германия

Едва ли е изненада присъствието на Германия тук. Федералната Република е с изключително мощна и модерна икономика, известна с добрия си жизнен стандарт на живот и социална политика. Немците от години се славят с много добре развитата си промишленост, иновации, транспорт и финансови услуги. Те безусловно е сред най-прогресиращите страни в света и са мотор на европейската икономическа интеграция.

 

Ирландия (ЕЙРЕ)

Ирландската икономика се радва на страхотен възход особено през последните години и то във високите технологии. След влизането на страната в ЕС, икономиката и преживява истински бум вече второ десетилетие. Нещо повече, по бързина развитието ѝ може да се сравни с това на множество азиатски страни.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.