Нагръдници за кучета: какви видове има?

Повече за нагръдници на кучета с тежести

Нагръдници за кучета от средни породи

За такива кучета те често използват стандартен колан с дръжка от 1 до 20 м. Изработен е от найлон, брезент, кожа.

Найлонът се разкъсва по-бързо под действието на остри зъби. Карабинерът на колана трябва да бъде здрав, с добро качество. Най-добрият пример за укрепване са многобройните модели, предлагани от производителите.

Колани за кучета от големи породи

Има разработени много модели нагръдници за кучета от големи породи, материалът за производство на нагръдници е такъв, че позволява дори на децата да разхождат голямо куче. Сред тях са следните видове нагръдници:

 

-За големи кучета. Аксесоарите са изработени от висококачествена естествена кожа. Коланите са оборудвани с надеждни фитинги, удобни крепежни елементи, мощни карабини.

-За да се намали съпротивлението на силно, голямо куче, нагръдникът трябва да има допълнителна подложка от филц на гърдите. Кучето може да диша свободно по време на силни, остри движения. Понастоящем собственикът напълно контролира поведението й. Условията на дискомфорт при домашни любимци не се появяват.

-За служебни кучета. С такива кучета се разхождат, тренират, обучават, обслужват работата. За да се улесни провеждането на всички процеси, ремъците на нагръдниците се изработват от многослойни от зашити или залепени кожи. Всички крепежни елементи са изработени от излети месингови елементи.  Те са ратйни, надеждни.

Нагръдници на кучета с тежести

Те се използват отдавна в случаите, когато теглото на премествания товар надвишава собственото му тегло. Задачата на кучетата е да изтеглят товара на къси разстояния.

В този случай нагръдниците имат специален дизайн. Има разделители, които облекчават натиска откъм гърба на животното, като го разпределят към мускулите на гърдите и раменете. Точката на прикрепване за създаване на тяга е под опашката. Такива нагръдници се използват за развитието на гърдите, създавайки красиви мускули, поддържайки отличната физическа форма на домашния любимец. Кучето произвежда класическа стойка, необходима с участието на изложби, са сметка на използване на тежести, по време на ходене.

 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *