Многофункционалността на детските развиващи се килими

Отделно бихме искали да обърнем внимание на това как такива продукти са полезни за развитието. Развиващият се детски килим за игра е уникално учебно пространство, което помага на детето да се запознае с основните цветове, различни животни и растения. Можете да изследвате такова ярко платно много дълго време. Всеки път детето ще намира нови и по-интересни детайли в него: това стимулира любопитството, концентрацията, паметта и въображението. Някои модели детски килими за развитие включват и букви, така че Вашето мъниче да може да научи азбуката по съвсем ненатрапчив начин.

Развиващи се детски килим за игра: от каква възраст може да се използва?

В това отношение няма строги ограничения. Веднага след като бебето започне самостоятелно да държи главата си и да проявява интерес към околната среда, то може да бъде положено върху развиващсе детски килим. През първите месеци от живота по-актуални ще бъдат моделите с подвижни дъги, върху които могат да се закрепят различни играчки. Докато детето все още не се е научило да пълзи и да ходи, то опознава този свят главно чрез зрението и докосването.

Гледайки ярките дрънкалки над главата си и опитвайки се да ги достигне, бебето ще започне да държи главата си по-уверено, ще се научи да се преобръща и да контролира тялото си по-бързо. Много удобно е всичко това да се случва именно за създадените специално за целта детски килимчета.

За деца от 6 месеца идеалният вариант е класическа детска образователна постелка от PVC (поливинилхлорид). Такива детски килими имат гладка гладка повърхност, която е много удобна за пълзене и игра на пода. А цветното му оцветяване допринася за активното развитие на зрителното възприятие.

Асортиментът на магазините за килими в тази категория включва оригинални двустранни модели. Такава развиваща се постелка за деца е удобна, защото шаблонът е нанесен върху нея от двете страни. И поради това можете не само да разнообразите свободното време на бебето, но и да промените интериора в стаята му.

You May Also Like