Магията и магьосниците на 21 век

Повече за Магията и магьосниците

Магията е изминала дълъг път, откакто Хари Худини за пръв път изпълнява един от своите зрелищни номера. Днешната дръзка нова порода съвременни магьосници рутинно поставят живота си в риск. Като лежат под движещи се парапети, карайки със затворени очи или пък биват погребани живи. Те са сурови, те са непредвидими, те са новото лице на магията в 21 век. Притаете дъх зад завесата, докато разглеждаме по-отблизо най-добрите магията и магьосниците в съвременния свят.

Сигфрид и Рой

Малко преди да станат комерсиални, Siegfried & Roy са типичните вегаски магьосници. Те съчетават професионализма на Ланс Бъртън с невероятната бляскавост на Gay Pride Parade. Тези така наречени „Майстори на невъзможното“ са  реализирали милиони долари през годините благодарение на бляскавото ревю, което се отличава с изключителни илюзии.

Най-добър трик: Тази двойка съвременни магьосници впечатлява дори и техните скептици по време на една незабравима новогодишна нощ. Тогава накарват слон да изчезне за едно премигване време.

Рики Джей

Един от най-големите световни експерти, Рики Джей е магьосникът, който повечето холивудски производители привикват, когато имат нужда от помощ при извършването на сложна илюзия или конус. Частичен списък от филмите, с които се е консултирал, включва блокбъстъри като Форест Гъмп, Илюзионистът, Престиж. Джей също е заявил участие пред камерата с малки, но запомнящи се роли в „Мистериозния мъже“ и „Буги нощи“.

Най-добър трик: Най-известен със способността си да хвърля карти за игра, Джей е включен в „Книгата на световните рекорди“ на Гинес за хвърляне на игрална карта 190 фута с 90 мили в час. Майсторството на Джей е толкова изумително, че може лесно да хвърли една карта в сърцевината на диня само на 10 крачки от нея.

Стив Уирик

Истински шоумен на Вегас, Уирик е удостоен с престижната награда Мерлин като магьосник на годината от Международното общество на магьосниците. Ако имате път към Вегас, можете да го гледате в хотел Аладин и в казиното, където театърът носи името му.

Най-добър трик: Когато става въпрос за пътуване с авиокомпании, ние обикновено се смятаме за късметлии, ако получим допълнителна бисквитка Ето защо сме толкова изумени от илюзията на Уирик „Остриетата на смъртта“, в която той без усилие минава през остриетата на турбинния вентилатор на Боинг 747. Този трик е обявен за най-зашеметяващият във Вегас, което е впечатляващо признание, когато се замислите колко трикове се представят всяка вечер в Града на греха.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *