Линк билдинг – всички негови ползи за бизнеса ни

Как всъщност използването на линк билдинг може да е от полза за моя бизнес?

Изграждането на връзки (линк билдинг) е полезно не само, защото може да допринесе за подобряване на класирането и трафика от органично търсене, но също така има набор от други предимства, които могат да бъдат от полза за вашия бизнес.

Също така е вярно да се каже, че линковете идват естествено в резултат на други дейности, при които основната цел може да не е генерирането на връзки. Например, ако пуснете нов продукт, който никога, никога не е бил виждан преди и е наистина революционен, вероятно ще получите много връзки към уебсайта си като резултат. Или ако създадете страхотно съдържание, което е проектирано да бъде най-доброто ръководство във вашата индустрия (и всъщност е!), тогава е вероятно да получите връзки като резултат.

Нито една от тези дейности, създаване на страхотен продукт и създаване на страхотно съдържание, няма да бъде извършена поради ползата от изграждането на връзки, но връзките са следствие от дейността.

Ето защо трябва да мислим за линк билдинга не като самостоятелна дейност, а като нещо, което се свързва с други части на вашата организация и където ползата надхвърля самите връзки.

Изграждане на взаимоотношения

Изграждането на връзки често може да включва достигане до други подходящи уебсайтове и блогове във вашата индустрия. Този обхват често е свързан с популяризирането на нещо, което току-що сте създали, като част от съдържание или инфографика. Общата цел на обхвата е да получите връзка, но има много повече от това: Обхватът може да Ви помогне да изградите дългосрочни взаимоотношения с ключови влиятелни лица във вашата индустрия и тези взаимоотношения могат да означават, че вашият бизнес ще стане високо ценен и надежден . Това само по себе си е ценно, дори ако забравим изграждането на връзки за момент, защото вие създавате истински евангелисти и защитници на вашия бизнес. В някои случаи може да изградите отношения с писатели или журналисти, които в крайна сметка се свързват с вас и искат вашата помощ, вместо обратното.

Изпращане на реферален трафик

Говорихме за въздействието на връзките върху вашето класиране. Какво ще кажете обаче за въздействието на връзките върху трафика на препоръчани потребители? Една добра връзка от много посещаван уебсайт също може да доведе до увеличаване на трафика. Ако това е подходящ уебсайт, шансовете са, че трафикът също е подходящ. Той може да доведе до увеличаване на потенциални клиенти или продажби също.

В тази ситуация стойността на връзката не е само за SEO – тя е за клиентите. Ако можете да поставите връзки към уебсайта си пред хора, които наистина се интересуват от това, което правите. Те може да кликнат върху тях. Разбира се, те може да не извадят кредитната си карта и да купят от вас веднага. Обаче вече са наясно кой сте и какво правите.

Изграждане на бранд

Добрият линк билдинг може да помогне за изграждането на вашата марка. Това ще Ви утвърди като авторитет във вашата ниша. Има някои техники за изграждане на връзки, кат създаване на съдържание. Те могат да покажат на хората експертния опит на вашата компания. Това може да помогне много за изграждането на вашата марка. Например, можете да създадете съдържание въз основа на данни от индустрията и го публикувате. Така имате шанс да станете добре известни с него във вашата индустрия. Когато общувате и се опитвате да получите линкове към съдържанието, вие показвате своя опит. Също молите други хора във вашата индустрия да помогнат за разпространението на информацията и да покажат на другите същото.

You May Also Like