Лечение в Турция с рехабилитация и физиотерапия

Лечение в Турция с рехабилитация

 Лечение в Турция с рехабилитация. Има редица заболявания, при които медицинската рехабилитация е точно толкова важна и необходима, колкото и основното лечение. Травми на опорно двигателния апарат, главния и гръбначния мозък, парализи и парези от различен произход, включително церебрална парализа, състояние след инсулт и остри кардиологични заболявания, нарушения на говора и преглъщането при възрастни и деца – и това далеч не е пълния списък с показания за медицинска рехабилитация. 

Възможности и предимства за лечение в Турция

В зависимост от вида и тежестта на заболяването тя може или напълно да възстанови увредените функции на организма. Рзбира се, при условие че рехабилитацията се провежда от квалифицирани специалисти по рехабилитация и при използване на базата на специално оборудвани клиники. Може да звучи невероятно, но днес Турция е един от световните центрове за физиотерапевтична и апаратна рехабилитация. През последните десетилетия с подкрепата на правителството и частни инвеститори, страната е създадена високотехнологична медицинска индустрия, която е много по достъпна финансово.

Роботизирана рехабилитация

Безпорно предимство на турската възстановителна медицина е роботизираната рехабилитация. В страната функционират редица клиники, където наред с традиционните рехабилитационни методи, като масаж, лечебна физкултура и др. – се използват роботизирани системи, които позволяват ефективно развитие на опорно двигателния апарат дори и при пациенти с парализа или в кома. Роботите се използват успешно и за възстановяване на функциите на горните крайници след нараняване или инсулт.

Турските рехабилитационните центрове

По техни данни над 70% от пациентите с хернии на лумбалния и шийния отдел на гръбначния стълб, на които е било препоръчано да се подложат на операция, са имали стабилен терапевтичен ефект след лечение в турски рехабилитационни центрове. Там се обръща особено внимание на битовата и социална адаптация на пациентите.

Турският съвет за медицински туризъм

Турското правителство се грижи за това чуждите пациенти да им бъде максимално удобно да получават лечение в турските клиники. За тази цел през 2005 г. е създаден Турският съвет за медицински туризъм, който предоставя широка подкрепа на чуждестранни пациенти.  

Лечение в Турция с рехабилитация и физиотерапияИма редица заболявания, при които медицинската рехабилитация е точно толкова важна и необходима, колкото и основното лечение.
Възможности и предимстваРзбира се, при условие че рехабилитацията се провежда от квалифицирани специалисти по рехабилитация и при използване на базата на специално оборудвани клиники
Роботизирана рехабилитацияБезпорно предимство на турската възстановителна медицина е роботизираната рехабилитация. Роботите се използват успешно и за възстановяване на функциите на горните крайници след нараняване или инсулт.
Турските рехабилитационните центровеПо техни данни над 70% от пациентите с хернии на лумбалния и шийния отдел на гръбначния стълб, на които е било препоръчано да се подложат на операция, са имали стабилен терапевтичен ефект след лечение в турски рехабилитационни центрове.
Турски съвет за медицински туризъмПрез 2005 г. е създаден Турският съвет за медицински туризъм, който предоставя широка подкрепа на чуждестранни пациенти.  

You May Also Like