Къде и как да поставите картини за хол

Най-традиционният начин за поставяне на картини за хол е на стената над меката гарнитура. Картината в хола над дивана се разполага по централната ос на дивана. Изместването от това може да се дължи на особеностите на композицията, липсата на симетрия, но трябва да бъде оправдано от други детайли, които ще бъдат изместени по същия начин. Но обикновено стената над дивана е декорирана точно по централната ос на такъв обект.

Въпреки че има други нюанси за поставяне на платно или картини за хол:

  • Ширината на платното, картината в хола трябва да бъде най-малко половината от дължината на меката мебел.
  • Колаж или набор от картинни платна може да бъде равен на дължината на гърба на меката мебел.
  • Модулни картини в хола над дивана може да бъде окачен симетрично или, обратно, хаотично. Има полиптихи, които се вписват в квадрати и правоъгълници, но се състоят от различни – асиметрични части. Но детайлите на картината в хола могат да бъдат поставени паралелно – в една линия, стъпки или симетрично на различни нива, когато чифт модули висят на едно ниво, а останалите – на друго.
  • Картините в хола над ъглов диван трябва да са подобни – ъглови. Ако това са модулни платна, те могат да бъдат поставени в ъгъла. Ако говорим за класически интериор, тогава изображенията могат да бъдат избрани подобни по сюжет, но с еднакъв размер и в същите рамки за поставяне на двете съседни стени.
  • Друг вариант за поставяне на картина на стената в хола е над камината. Ако няма в хола камина, тогава, разбира се, има много малко други възможности, освен стената над дивана. Над портала на камината в хола обикновено се окачват платна в класически или неокласически дизайн. В последния случай са приложими и модулни платна.

You May Also Like