Турската кухня

Топлината на традицията и уникална смесица от вкусове на турските ястия

Турската кухня е много специален феномен в световната кухня. Там са доста неочаквани за нас, европейските чревоугодници, комбинации от съставки и ястия, от една страна, сложни и необичайни, от друга страна, не без определена сложност. Този манталитет близо до нас е известен със своето разнообразие от ястия. Изобилие от пресни зеленчуци, вкусни плоски сладкиши и отлично „правилно“ агнешко месо.

Философията на традиционната турска кухня е не само в приготвянето и сервирането на ястия, но и в комуникацията. Независимо дали става дума за закуска или обяд, вечеря или просто чай, важно е цялото семейство да се събира около масата. С изобилие от екстри и на разходка ще обсъди последните новини и събития от деня. Националната кухня на Турция е едновременно оригинална и оригинална. Наистина много народи живели на територията на тази страна по едно и също време. Перси, турци, татари, гърци, арменци, асирийци и лувианци. Тяхното влияние по-късно оставило уникален отпечатък върху гастрономическата история на държавата.

Интересна особеност на турската кухня е, че ако искате да се презаредите с добро настроение и положителна енергия за целия ден, и в същото време да получите гастрономическа наслада за стомаха, тогава кухнята на Турция определено е това, от което се нуждаете!

Необходимо е да се отбележи фактът, че отличава цялата турска кухня – от разнообразието на нейните ястия е просто невъзможно да се посочи някой специалност на ястието, което характеризира цялата кухня, като например, паста в Италия. Всички ястия на кухнята на Турция са невероятно ярки, красиви, стимулиращи и повишаващи апетита с вкус, цвят, миризма!

Вкусовете

Турската кухня е наистина много богата на вкус и е трудно да се избере едно специално ястие – получавате удоволствие от простите селски ястия и тортили с сирене gozleme, както и от голямо разнообразие от кебаби, подправени с подправки, билки и кисело мляко, по тавите и улиците на Турция.

Местните турци превръщат всяко хранене в някакъв вид ритуал и всички ястия се сервират в определена последователност – първо отидете на мезе или закуски (както студени, така и горещи), след това – салати (овкусени със зехтин), след това първите ястия (всички видове супи), вторите ястия (всички на базата на печено месо) и гарнитури (ориз и зеленчуци). В края има сладкиши, бонбони и напитки – на тях им се отделя специално внимание и собствена особеност в сервирането.

Междувременно, нека да започнем нашето запознаване с турската кухня с домашен хляб и традиционни закуски от турската маса?

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *