Турската кухня

Топлината на традицията и уникална смесица от вкусове на турските ястия

Турската кухня е много специален феномен в световната кухня. Там са доста неочаквани за нас, европейските чревоугодници, комбинации от съставки и ястия, от една страна, сложни и необичайни, от друга страна, не без определена сложност. Този манталитет близо до нас е известен със своето разнообразие от ястия. Изобилие от пресни зеленчуци, вкусни плоски сладкиши и отлично „правилно“ агнешко месо.

Философията на традиционната турска кухня е не само в приготвянето и сервирането на ястия, но и в комуникацията. Независимо дали става дума за закуска или обяд, вечеря или просто чай, важно е цялото семейство да се събира около масата. С изобилие от екстри и на разходка ще обсъди последните новини и събития от деня. Националната кухня на Турция е едновременно оригинална и оригинална. Наистина много народи живели на територията на тази страна по едно и също време. Перси, турци, татари, гърци, арменци, асирийци и лувианци. Тяхното влияние по-късно оставило уникален отпечатък върху гастрономическата история на държавата.

Интересна особеност на турската кухня е, че ако искате да се презаредите с добро настроение и положителна енергия за целия ден, и в същото време да получите гастрономическа наслада за стомаха, тогава кухнята на Турция определено е това, от което се нуждаете!

Необходимо е да се отбележи фактът, че отличава цялата турска кухня – от разнообразието на нейните ястия е просто невъзможно да се посочи някой специалност на ястието, което характеризира цялата кухня, като например, паста в Италия. Всички ястия на кухнята на Турция са невероятно ярки, красиви, стимулиращи и повишаващи апетита с вкус, цвят, миризма!

Вкусовете

Турската кухня е наистина много богата на вкус и е трудно да се избере едно специално ястие – получавате удоволствие от простите селски ястия и тортили с сирене gozleme, както и от голямо разнообразие от кебаби, подправени с подправки, билки и кисело мляко, по тавите и улиците на Турция.

Местните турци превръщат всяко хранене в някакъв вид ритуал и всички ястия се сервират в определена последователност – първо отидете на мезе или закуски (както студени, така и горещи), след това – салати (овкусени със зехтин), след това първите ястия (всички видове супи), вторите ястия (всички на базата на печено месо) и гарнитури (ориз и зеленчуци). В края има сладкиши, бонбони и напитки – на тях им се отделя специално внимание и собствена особеност в сервирането.

Междувременно, нека да започнем нашето запознаване с турската кухня с домашен хляб и традиционни закуски от турската маса?

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.