Контрол на теглото при кучета

Кучетата са активни животни. Те са социални. Обичат да общуват със стопаните си, както и с други животни. За да укрепите емоционалната връзка с вашия четириног приятел е важно да прекарваме качествено време с него и за контрол на теглото. Има различни дейности, които са подходящи за тази цел.

Контрол на теглото при кучета

Извеждането на разходка позволява на кучета ви да изследва заобикалящата го среда, както и да си осигури необходимите дневни упражнения. Редовните разходки са предпоставка за добро поведение и редуциране на скуката и безпокойството.

Заучаването на нови трикове е чудесен начин да подобрите когнитивните умения на вашето куче. Освен това този тип дейности са забавни и сплотяващи. Препоръчително е да започнете с по-елементарни команди и постепенно да преминете към по-сложни.

Друга забавна идея за прекарване на качествено време с вашия четириног приятел е осъществяването на различни дейности за донасяне на предмети, като топки, фрисбито и други. Този тип упражнения укрепват вашата емоционална връзка, като освен това осигуряват когнитивна стимулация и физическа активност.

Важно е да социализирате вашето куче от най-ранна възраст. Това става както с помощта на училища за кучета, така и с редовното посещение на паркове за кучета. Те предоставят идеална и безопасна среда в която вашият любимец може да се социализира и да играе с други кучета.

Физическо натоварване при кучетата

За някои породи кучета – в зависимост от капацитета им за физическо натоварване може да е добра идея ходенето на походи. Те предоставят идеалната възможност на вашето куче да опознава заобикалящата го среда, като освен това осигуряват чист въздух и необходимото количество упражнения. Важно е да имате чиста питейна вода и лакомства под ръка при осъществяването на по-дълги преходи.

Повечето кучета обичат да плуват. Това е страхотен начин за осъществяване на дневната доза упражнения, като освен това помага на кучетата да се разхладят в най-горещите месеци от годината. Важно е да не оставате кучето си без надзор докато плува.

Важно е винаги да намирате време за извършване на някаква сполетяваща дейност с вашето куче. Една пълноценна връзка със стопанина осигурява на кучето добро физическо здраве и психическо здраве. 

You May Also Like