Колата за скрап, колко пари ще получа?

Пазарът на скрап

Подобно на повечето пазари, пазарът на скрап е колеблив. Това е бързо развиваща се индустрия с голямо количество предлагане и търсене, които се променят почти ежедневно. Най-големите промени в търсенето идват от пазарите на стомана, алуминий и мед. Тъй като всички те се използват в производството на автомобили, цените, на които се купуват и продават. Ще повлияят на цената, която ще получите за вашия кола за скрап.

Въпреки това, тъй като няма реален начин да повлияете на икономическите фактори на пазара за скрап. Не бихме ви препоръчали да се тревожите за това твърде много.

Ползи от това да дадем една кола за скрап?

Ако сте претърпели злополука или инцидент, който е довел до дерегистриране на автомобила Ви – по-скъп за ремонт от общата стойност на автомобила – може да помислите за бракуване на автомобила си. Даването на кола за скрап след злополука е чудесен начин да възстановите част от разходите, които може да понесете поради загубата на вашия автомобил. Всъщност бракуването на вашия автомобил може да Ви помогне по-добре да си позволите замяна с нов.

Продължете да четете, за да разберете какви фактори влияят върху цената на бракуването на вашия автомобил и колко пари можете да получите.

 

Размерът и теглото на вашия автомобил

Размерът и теглото на вашия автомобил са пряко свързани с това колко пари може да ви донесе. По-голямата част от цените на кола за скрап се фокусират върху теглото в тон на вашето превозно средство. Това е така, защото колкото по-голяма и по-тежка е колата, толкова повече скрап има за повторно използване.

Например превозно средство като Range Rover почти автоматично ще струва повече като скрап от по-малък Ford Fiesta.

 

Спецификата на вашия автомобил -марка, модел и възраст

Освен размера на вашия автомобил, марката и моделът на вашия автомобил също ще повлияят на сумата, която ще получите при бракуване. Точно както се отразява на покупната цена, наличието на по-скъпа марка и модел кола може да означава, че тя ще струва повече, когато продадена за скрап. По-новите автомобили често могат да струват повече от по-старите поради възможността за спасяване на някои части. Технологията на по-стар автомобил често няма да бъде толкова полезна, колкото тази в по-модерно превозно средство.

 

Ценните части във вашия автомобил

Както току-що споменахме по-горе, понякога вашият автомобил може да се счита за по-ценен при бракуване, защото има резервни части, които могат да бъдат премахнати и препродадени. Не се препоръчва предварително да премахвате тези части, за да можете да получите максимална стойност при даването за скрап. Някои търговци на скрап могат да извадят стойността на всички липсващи части от общата им цена, така че ако искате да спечелите най-много пари с вашата кола за скрап, не премахвайте ценни части.

 

 

You May Also Like