Как работи лазерната епилация?

Ето как работи лазерната епилация.

Нежеланите косми по тялото и лицето тревожат милиони хора по света. Традиционните методи за премахването им, като бръснене, скубане, кремове, носят само временно облекчение. Електролизата е по-радикален метод, но много пациенти се оплакват от болката и умората от тази процедура. И само лазерното обезкосмяване гарантира радикално, бързо и безболезнено премахване на нежеланата коса, без да се нарушава целостта на кожата Ви.

Лазерната епилация използва мощни светлинни импулси с определен спектрален диапазон, за да потисне растежа на космите. Червената светлина на александрит или рубинен лазер се абсорбира добре от меланина. Той присъства в корените на косата и космените фоликули. В същото време прониква свободно през повърхностните слоеве на кожата.

Енергията на светлинния импулс се абсорбира от космените фоликули и се превръща в топлинна енергия, което води до тяхното нагряване и унищожаване. В резултат на това по-нататъшния растеж на косата спира. Продължителността и енергията на лазерния импулс са избрани така, че фоликулите да имат време да се свият.  За да не се увреждат околните участъци на кожата.

Тъй като лазерът използва само светлина за премахване на космите, тази процедура не причинява дразнене на кожата. Това може да се причини от други методи за премахване на космите. В един импулс се осветява петно ​​с диаметър до 18 мм (в зависимост от мощността на лазера и използвания сменяем оптичен инструмент).

В същото време, цялата експозиция на кожата се обработва незабавно и няма нужда да се прицелвате към всеки отделен косъм, както по време на електролиза. Това ви позволява да обработвате голяма площ сравнително бързо за няколко минути, като спазвате точността на манипулациите.

Колко ефективна е лазерната епилация

Дългогодишният опит в използването на лазери и многобройни клинични проучвания доказват високата дългосрочна ефективност на лазерната епилация. Унищожените космени фоликули не се възстановяват. След няколко процедури се наблюдава значително намаляване на броя на космите, докато остатъчната коса става по-тънка, по-блестяща и по-малко забележима от преди.

Колкото по-тъмна е косата, толкова по-високо е съдържанието на меланин в тях. И по-ефективно ще бъде лазерното отстраняване на космите. Светлата и сива коса е леко чувствителна към светлинно излъчване.

Трябва да се има предвид, че само корените на косата, които са в етап на активен растеж в момента на облъчване, са изложени. По правило 20-30% от косата са в това състояние.

Следователно са необходими повторни процедури на интервали от няколко седмици, за да засегнат тези фоликули, които първоначално са били в „спящо“ състояние и са избягвали разрушителния ефект на лазерното лъчение. По този начин при няколко последователни процедури може да се постигне радикално намаляване на броя на нежеланите косми.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *