Как да получите лиценз за онлайн хазарт в Малта/ gambling license Malta 

Лицензите за онлайн хазарт от Malta Gaming Authority са високо ценени от операторите, но получаването на такъв е по-лесно да се мечтае, отколкото да се направи. Световноизвестният лиценз дава на платформите за онлайн хазарт почти ненадминато ниво на легитимност, но навигирането в бюрократичните процеси никога не е гладко. Прочетете за това как юрисдикционните и бизнес консултантски услуги на Slotegrator могат да разчистят пътя на вашето казино да получи един от най-широко признатите лицензи в индустрията.

Лицензиране и регулиране на онлайн хазарт в Малта

Малта стана първата държава-членка на ЕС, която напълно възприе онлайн хазарта, като прие Регламентите за дистанционни хазартни игри през 2004 г., а Органът за лотарии и хазартни игри — променен на Малтийски орган за хазартни игри през 2015 г. — бързо си изгради репутация на водещ лицензодател и регулатор в индустрия за онлайн хазарт. С гостоприемно правителство и процъфтяващи технологични и бизнес сектори, Малта се утвърди като международна ос на iGaming.

MGA предлага както B2C лицензи за организиране на хазартни дейности, така и B2B лицензи за предоставяне на хазартни материали. B2C лицензите са разделени на 4 класа лицензи в зависимост от формата на хазарт, която операторът иска да предостави.

Лицензионната и регулаторната рамка на Малта беше преразгледана през 2018 г. с въвеждането на Закона за игрите от 2018 г. Считано от регулаторната преконфигурация, операторите не трябва да подават ново заявление за отделни лицензи. Вместо това те могат да добавят към класа игри, които предлагат, без отново да преминават през процеса на лицензиране. Също така валидността на лиценза беше удължена от пет години на десет.

Защо трябва да получите лиценз в Малта?

Индустрията на iGaming представлява огромна част от икономиката на Малта. Секторът на iGaming в Малта генерира над 1,5 милиарда евро през 2019 г., което представлява 13% от БВП на страната, което представлява увеличение от близо 10% в сравнение с предходната година. Освен това, той също така представлява критичната роля, която играят хазартните игри в Малта – всъщност това е третата по големина индустрия в частния сектор в страната.

Може би поради признание за стойността на индустрията, малтийското правителство е едно от най-благоприятните за хазарта в света. Регулаторното преструктуриране от 2018 г. опрости режима на лицензиране и рационализира данъчната система. За да се избегне двойното данъчно облагане, премахвайки данъка върху хазарта. Но облекчаването на данъците в никакъв случай не е навредило на малтийското правителство. През 2019 г. игралната индустрия генерира 80 милиона евро вноски за съответствие, лицензионни такси, налози и данъци върху потреблението. Просто казано, гостоприемството на малтийското правителство към индустрията на iGaming създаде задоволителна печалба както за бизнеса, така и за властите.

Ако искате да научите повече, можете да го направите на английски език, като последвате линка тук!

You May Also Like