Как да изберем правилните пътеки за спалня?

Спалнята е уединено място за спане и почивка. Тук няма гости и непознати. Ето защо можете да изберете леки пътеки за спалня с дълга купчина или други, в зависимост от характеристиките на интериора на стаята Ви.

Ако мебелите за спалня са с остри ъгли, изберете овален или кръгъл килим. Рационализираните, ярки линии ще смекчат острите геометрични форми, ще добавят баланс и хармония към дизайна.

За слънчева спалня, изпълнена със светлина, са подходящи килими от спокойни, студени нюанси. И, напротив, в тъмна стая с прозорци на север, лежеше мек, пухкав светъл килим от топли цветове.

Разновидности на пътеки за спалнята

Килимите са тъкани от векове. За това традиционно се използват вълнени и копринени конци. Техните очевидни предимства са екологичност, антистатичност, красота. С появата на синтетични влакна започнаха да се правят изкуствени подови настилки. Те са много по-евтини, лесни за грижа, издръжливи.

Да разгледаме накратко различните според материала пътеки за спалня.

  • Вълна

Вълнените пътеки са страхотни за спалнята, изглеждат луксозно, скъпи са. Често майсторите ги тъкат ръчно, влагайки „частче от душата“ в работата си. Всеки продукт е уникален, необикновено красив.

Вълната е екологично чист, издръжлив материал. Перфектно хармонира с дървени мебели за спалня, поглъща звуците, задържа топлината.

  • Коприна

Родното място на копринените килими е Китай. Най-добрите копринени пътеки за спалня са тъкани в Индия, Сирия, Турция, Узбекистан, Иран. Продуктите, направени от пашкули от черница, са скъпи. Технологията за изработване на копринени пътеки за спалмя дълго време се пази в тайна, предавана от поколение на поколение.

Копринените пътеки за спалнята, блещукащи с деликатен блясък, са много приятни на допир. Различават се по издръжливост, издръжливост.

  • Синтетика

Изкуствените пътеки за спалня са изклю1ително практични. Те изглеждат като вълна. Меката купчина, непретенциозността, достъпната цена ги правят привлекателни за купувачите.

Ние ще се радваме да сме Ви помогнали с тези съвети и информация да изберете Вашите меки пътеки за обзавеждане на спалнята Ви.

За килими, вижте тук!

You May Also Like