Какво представлява проектът SIFA?

Какво представлява проектът SIFA? SIFA – Копринена буба (копринена буба) за храна в открития космос е част от проекта АГРИ-ГАЯ на „Био Стопанство Лопянко“ ЕООД в сферата на текстилната индустрия.

Защо копринени буби?

Какавидите от копринени буби се използват повече от 3000 години в азиатските страни и досега не са съобщени нежелани ефекти.

проектът SIFA 1

Предизвикателството в рамките на проектът SIFA беше да се тества и научи как подобна алтернативна храна може да бъде стабилна, здравословна и вкусна и по този начин наистина устойчива в дългосрочен план. Резултатите са повече от положителни.

Прилагайки иновативни техники и оборудване за сушене, ние потвърждаваме, че копринените какавиди като страничен продукт са подходящи и вкусни за употреба като храна. Освен това новото иновативно оборудване гарантира запазването на ценните съставки, минерали, протеини и аминокиселини на продукта.

Нивото на аминокиселини, съдържащи се в копринените какавиди, отговаря на изискванията за дневен прием на възрастни, публикувани от СЗО, 2007 г. Трябва също да се спомене, че повече от 400 вида антибактериални вещества се извличат от насекоми.

проектът SIFA 2

Това е още един факт, който доказва, че екстрактите и страничните продукти от насекоми могат да се използват като източник на лекарства, здравеопазване и промишлени продукти.

Изводът е, че какавидите от копринена буба могат да се разглеждат като добър вариант за качествен алтернативен протеин, който може да се използва за консумация от човека.

You May Also Like