КАКВО Е ДОБАВКА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИЗЕЛОВО ГОРИВО

Дизелово гориво. Образът на дизелов двигател обикновено се състои от голям, шумен камион, изпускащ черен дим от изпускателната тръба. В миналото дизеловите превозни средства дълго време са били тълкувани като вредни за околната среда и са имали лоша репутация. Добрата новина е, че производителите на автомобили са подобрили значително дизеловите двигатели, за да отговарят на екологичните стандарти, включително инсталирането на оборудване за контрол на емисиите, уловители на частици и филтри. Съвременните дизелови двигатели не само работят подобно на техните газови колеги, но предлагат и по-голяма икономия на гориво.

За разлика от газовите двигатели обаче, дизеловото гориво има повече свойства, които трябва да бъдат защитени с добавки. Ако сте на пазара за дизелов камион или наскоро сте закупили дизелов автомобил, попитайте вашия представител за добавките за дизелово гориво. Една от най-често използваните добавки е почистващ препарат за дизелово гориво. И така, тази статия описва подробно какво представляват добавките за дизелово гориво, за какво е предназначен почистващият препарат за гориво и различните видове налични добавки.

 

КАКВО ПРАВЯТ ДОБАВКИ ЗА ГОРИВО?

Дизелът е по-тежко гориво от газа и има основни свойства като цетаново число, стабилност и смазваща способност, наред с други, които трябва да бъдат допълнени с добавки. Добавката се излива във вашия резервоар за гориво (обикновено пълен резервоар) и действа като „добавка“, предлагаща различни предимства.

Добавката разрежда горивото и преминава през горивните тръбопроводи, инжекторите, карбураторите и горивните камери. Добавките са създадени, за да помогнат на автомобила да работи по-гладко, да почистват частите и да подобрят цялостното представяне. Този процес помага да се удължи живота на двигателя и да се поддържа колата добре поддържана.

ОБЯСНЕНИЕ НА ДОБАВКАТА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДИЗЕЛОВО ГОРИВО

От наличните добавки почистващият препарат за дизелово гориво е един от най-популярните. Предназначен е за:

  • Разтворете въглеродните отлагания
  • Предотвратяване на по-нататъшно образуване на отлагания
  • Подобряване на цялостната проекция на горивната система
  • Предотвратете корозията на инжекторната система
  • Подобряване на цетановото число
  • Намаляване на вредните емисии

ВИДОВЕ ДОБАВКИ ЗА ДИЗЕЛОВО ГОРИВО

Въпреки че има налични многофункционални и еднофункционални добавки, нито един продукт не прави всичко. Добавките предлагат много предимства на ниска цена. По-долу са дадени няколко примера за добавки за дизелово гориво и тяхната употреба:

  • Подобрител на студения поток – За собственици на автомобили, които живеят в студен климат, за предотвратяване на запушвания в горивната система.
  • Подобрител на стабилността – Запазва качеството на съхранявания дизел (например, ако поставяте кола на склад)
  • Воден сепаратор – Отделя и отстранява безопасно водата от горивото
  • Добавки за ефективност – Почиства инжекционната система и предпазва частите

 

Горното са само няколко примера за добавки за дизелово гориво. Можете също така да намерите подобрители на запалване, смазка, антиоксиданти, добавки за намаляване на съпротивлението, добавки за размразяване и други.

 

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ МИСЛИ

Добавките са отлични за подобряване на ефективността на вашия автомобил. Следователно те си заслужават вашето време и внимание, ако искате повече от вашия автомобил.

You May Also Like