Кабелни срещу безконтактни прахосмукачки

Безконтактни прахосмукачки – преимущества. Научете как безкабелните прахосмукачки се представят в сравнение с традиционните прахосмукачки. Ето някои предимства и недостатъци на почистването без кабел.

Безжичните прахосмукачки са прахосмукачки с лека, изправена форма, които използват батерията, за да изсмукват прах и мръсотия. Повечето включват аксесоари за почистване на стълби, тапицерии, пукнатини и дори на колата. Техният елегантен дизайн и лекота помагат те бързо да добият популярност, но техният малък капацитет и ограниченията на живота на батерията означава, че не са подходящи за всички домове. Разберете как те работят в сравнение с обикновените прахосмукачки по-долу, за да ви помогне да решите какво е точното решение за вас.

Защо да купите безжична прахосмукачка? Безжичните прахосмукачки са по-леки от повечето обикновени прахосмукачки, тежащи средно 3 кг в сравнение с 7 кг за стандартна прахосмукачка. Лесно се придвижват наоколо, тъй като не сте затруднени от кабел или зависими от близостта до щепсела.

Предимства на безконтактни прахосмукачки

-По-леки от стандартните прахосмукачки
-Не се ограничавате от дължината на кабела или близостта до захранващи гнезда
-Може да се използва като ръчна прахосмукачка за по-малки / неудобни задачи
-По-малка и по-лесна за съхранение

Въпреки това, трябва да направите някои компромиси, ако изберете безконтактен уред. Първо, повечето безжични прахосмукачки имат продължителност между 15-40 минути почистване. Някои от тях имат взаимозаменяеми батерии и траят до 60 минути, но това обикновено струва допълнително. Ако трябва да използвате режим с висока мощност – ако имате много килими, например, ще забележите, че животът на батерията спада драстично. Второ, капацитетът за прах е много по-малък. Обикновено около 0,6 литра в сравнение с около 2-3 литра за стандартен прахосмукачка. Това означава, че докато спестявате време, когато действително почиствате, може да се окаже, че сте прекарали повече време, изпразвайки вакуума и почиствайки филтрите. Ако не го направите, вашата прахосмукачка ще стане по-малко ефективна, тъй като се блокира. Ако страдате от алергия, този вариант не е подходящ за вас, тъй като това означава по-редовен контакт с праха.

Недостатъци на безжичните прахосмукачки

-Ограничен живот на батерията
-Праховият капацитет е по-малък
-Необходима е по-редовна поддръжка
-Съхранението може да изисква монтиране на стена / достъпна точка за зареждане

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.