Кабелни срещу безконтактни прахосмукачки

Безконтактни прахосмукачки – преимущества. Научете как безкабелните прахосмукачки се представят в сравнение с традиционните прахосмукачки. Ето някои предимства и недостатъци на почистването без кабел.

Безжичните прахосмукачки са прахосмукачки с лека, изправена форма, които използват батерията, за да изсмукват прах и мръсотия. Повечето включват аксесоари за почистване на стълби, тапицерии, пукнатини и дори на колата. Техният елегантен дизайн и лекота помагат те бързо да добият популярност, но техният малък капацитет и ограниченията на живота на батерията означава, че не са подходящи за всички домове. Разберете как те работят в сравнение с обикновените прахосмукачки по-долу, за да ви помогне да решите какво е точното решение за вас.

Защо да купите безжична прахосмукачка? Безжичните прахосмукачки са по-леки от повечето обикновени прахосмукачки, тежащи средно 3 кг в сравнение с 7 кг за стандартна прахосмукачка. Лесно се придвижват наоколо, тъй като не сте затруднени от кабел или зависими от близостта до щепсела.

Предимства на безконтактни прахосмукачки

-По-леки от стандартните прахосмукачки
-Не се ограничавате от дължината на кабела или близостта до захранващи гнезда
-Може да се използва като ръчна прахосмукачка за по-малки / неудобни задачи
-По-малка и по-лесна за съхранение

Въпреки това, трябва да направите някои компромиси, ако изберете безконтактен уред. Първо, повечето безжични прахосмукачки имат продължителност между 15-40 минути почистване. Някои от тях имат взаимозаменяеми батерии и траят до 60 минути, но това обикновено струва допълнително. Ако трябва да използвате режим с висока мощност – ако имате много килими, например, ще забележите, че животът на батерията спада драстично. Второ, капацитетът за прах е много по-малък. Обикновено около 0,6 литра в сравнение с около 2-3 литра за стандартен прахосмукачка. Това означава, че докато спестявате време, когато действително почиствате, може да се окаже, че сте прекарали повече време, изпразвайки вакуума и почиствайки филтрите. Ако не го направите, вашата прахосмукачка ще стане по-малко ефективна, тъй като се блокира. Ако страдате от алергия, този вариант не е подходящ за вас, тъй като това означава по-редовен контакт с праха.

Недостатъци на безжичните прахосмукачки

-Ограничен живот на батерията
-Праховият капацитет е по-малък
-Необходима е по-редовна поддръжка
-Съхранението може да изисква монтиране на стена / достъпна точка за зареждане

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *