Изграждане на връзки с инфлуенсъри

Нестандартно изграждане на връзки

Изграждане на връзки с инфлуенсъри е особено полезно, защото ви свързва с предварително установена аудитория от хора с подобно мислене. Идентифицирайте влиятелни мрежи, за да намерите влиятелни лица, които имат уебсайтове; има буквално десетки милиони инфлуенсъри по света. След като намерите влиятелни лица, свързани с вашата марка, свържете се с тях, за да обсъдите потенциални възможности за промоция. Помислете за предлагане на BETA достъп до софтуер, безплатно висококачествено съдържание, страхотен продукт, който искате да прегледате и т.н.

Следвайте указанията за разкриване във вашата конкретна география. Не забравяйте, че FTC в САЩ изисква влиятелните лица да разкриват промоционални партньорства с марки, особено когато се обменят пари за промоция.

Методът на движещия се човек

Тази следваща тактика за изграждане на връзки е много по-сложна. Освен това не винаги дава най-висок процент на успех, но е нещо, върху което трябва да помислите. По същество идеята е да се осигури връзка от страница, която е свързана във верига за пренасочване.

Той работи на принципа, че компаниите, уебсайтовете или услугите непрекъснато се подлагат на ребрандиране или напълно прекратяват услугите си. Това води до пренасочване на URL адреси без знанието на собствениците на сайтове, които са се свързали към оригиналния URL адрес.

За да намерите тези връзки, ще трябва да намерите URL адрес, който се пренасочва към сайта на конкурент. Можете да направите това, като използвате данни за обратна връзка, които сте извлекли по време на проучване на конкуренти. Въведете URL адреса на остарялата страница/ресурс във всеки инструмент, който може да извлича обратни връзки за конкретен URL адрес (не само за целия домейн). Извлечете тези пренасочени връзки към електронна таблица и започнете да се свързвате с издателите. Уведомете ги за проблема и предлагайте да замените връзката с подходящо съдържание.

Изграждане на промоционална база данни

Поддържайте парата на вашата кампания за изграждане на връзки със следната тактика. Трябва да изградите база данни от партньорства и взаимоотношения, които сте изградили за бъдещи възможности за съдържание.

Всеки път, когато имате ново съдържание, с което искате да бъдете популяризирани или ангажирани, проследете контактите с влиятелни лица и лидери на мисли, с които сте се свързвали в миналото. Това може да послужи като моментално увеличаване на трафика към вашето съдържание, особено ако синдикирате част от него.

Популяризирайте съдържание, което искате да бъде свързано!

И накрая, най-лесният начин да получите връзки към съдържанието е да го привлечете. Използвайте традиционни стратегии за обхват от имейл кампании до платена промоция, за да привлечете трафик към дадена страница и да видите дали някой се свързва обратно към нея. Това е може би най-органичната тактика за линк билдинг и осигурява реална стойност междувременно.

You May Also Like